OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Prvi regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone

E-mail Ispis

Ispred OKKZŽ skrećemo pažnju na  prvi regionalni sajam kontinentalnog turizma „WELLCONE“ koji će se održati u dvorani srednje škole u Krapini od 13. do 15.05.2016. Svečano otvorenje sajma bit će 13.05. u 11:00 sati.

Sajam će kroz 3 dana predstaviti ponudu kontinentalne Hrvatske, uključujući različite skupine izlagača; hotele, restorane, turističke agencije, turističke zajednice gradova i županija, OPG-ove, seoske turizme, vinare, pčelare, toplice, adrenalinski turizam.

Program sajma nalazi se u privitku.

 

Prijavite se za nastup na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora organizirat će i sufinancirati kolektivan nastup članova HOK-a na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju 2016., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 13. – 18. rujna na prostoru Celjskog sajma (Celje, Slovenija).

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa preko 1.600 izlagača iz 34 države svijeta, sa velikom posjetom sajmu (130.800 posjetitelja u 2015. godini iz 40 država Svijeta) te je mjesto novih poslovnih kontakata, kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu sa potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih proizvoda i usluga, s ciljem izvoza.

Više...
 

7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS - EXPO Gračanica 2016.

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora organizirala je i sa 30 % troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancirala nastup svojih članova na 7. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS - EXPO Gračanica 2016.

Međunarodni sajam u Gračanici jedna je od tri najvažnije sajamske izložbe u Bosni i Hercegovini sa preko 300 izlagača iz 7 država, a procijenjena sajamska posjeta je oko 22.000 posjetitelja, od čega oko 70% specijaliziranih posjetitelja- tvrtki i obrta.

Za vrijeme održavanja sajamske manifestacije organizirani su stručni skupovi i poslovni susreti na temu aktualnih gospodarskih zbivanja i uvjeta koji su na raspolaganju poduzetnicima i obrtnicima kod poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine. Štand Hrvatske obrtničke komore bio je smješten je u paviljonu A, veličine izložbeno-informativnog prostora 14 m2, a ukupno se prezentiralo 32 izlagača, od čega njih 5 putem eksponata , 12 izlagača putem promotivnih roll-up plakata, putem promotivnih materijala i medijske najave, a u suorganizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, 15 izlagača iz domene tradicijskih obrta u zasebnoj vitrini dali su presjek tradicijskih obrtničkih zanimanja putem uzoraka proizvoda.

Posjetiteljima sajma svojim proizvodima i uslugama predstavili su se  sljedeći obrtnici i poduzetnici: „EPO- energetsko procesna oprema“ iz Oroslavlja prezentirao je svoju ponudu aluminijskih i PVC profila i usluge obrade istih, obrt „PROMEGA“ iz Radoboja prezentirao je ponudu nosača i konzola javne rasvjete i model svjetiljke,obrt „ZZR DUNI ljevaonica obojenih metala“ iz Kumrovca predstavio je putem novih promotivnih materijala ponudu jedne od najstarijih ljevaonica u Hrvatskoj, a dobrovoljni član HOK-a tvrtka „Roto kruna d.o.o.“ novu ponudu alata za obradu drva- tračne i roto-rašpe.

U suradnji sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu je u jednoj visokoj vitrini biti prikazan presjek 15 starih zanata i tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, a posjetiocima sajma su dijeljeni katalozi tradicijskih obrta, katalog građevinara i katalog metaloprerađivača Krapinsko-zagorske županije.

 

Održan 9. Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji

E-mail Ispis

U Krapini je 12. travnja 2016. g. u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina uspješno održan deveti Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine te u partnerstvu sa Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapina, HGK Županijskom komorom Krapina, Obrtničkom komorom KZŽ, Zagorskom razvojnom agencijom d.o.o., Mrežom udruga Zagor, Pučkim otvorenim učilištem Krapina, Radiom Hrvatsko zagorje–Krapina d.o.o., Srednjom školom Krapina i Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Sajam je okupio 90-tak sudionika/izlagača, a posjetilo ga je oko 1.200 posjetitelja.

Na svečanom otvorenju Sajma prisutnima se obratila predstojnica HZZ PU Krapina Mirjana Jurman, koja je istaknula važnost i ulogu Sajmova poslova na objedinjavanju ponude i potražnje te suradnju poslodavaca, obrazovnog sustava i ostalih dionika na tržištu rada. Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik OK KZŽ i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško te predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec u svojem obraćanju naveli da je nužno kreirati novu upisnu politiku, tako da mladi upisuju one obrazovne programe koji su traženi od strane poslodavaca. Potrebna je dobra suradnja škola i institucija sa Zavodom za zapošljavanje da bi se uskladile potrebe na tržištu rada, tj. da bi se mladi usmjerili na deficitarna zanimanja. Sajam je otvorio župan Željko Kolar koji je istaknuo da pokazatelji ukazuju na to da se nalazimo u zamahu investicija i da smo već izašli iz krize. Zagorski poduzetnici i obrtnici znali su iskoristiti prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koristili su mjere Vlade Republike Hrvatske, kao i mjere Krapinsko-zagorske županije. Sve to rezultiralo je time da je danas broj nezaposlenih na području županije ispod šest tisuća.

Otvorenje su uveličali prigodnim programom učenici Glazbene škole Pregrada te učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka revijom odjeće.

Okruglim stolom “Kako uskladiti potrebe na tržištu rada“ obilježen je Europski dan poslodavaca koji je usmjeren na informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji. Na panelu Okruglog stola su sudjelovali predstavnici sektora gospodarstva koji imaju problema sa osiguranjem radne snage (prijevozništvo, građevina, turizam i tekstilna industrija), predstavljene su Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a te kurikularne promjene u strukovnom obrazovanju s kojima je prisutne upoznala Mirela Lekić iz HOK-a. Nakon rasprave je zaključeno da je potrebno zajedničko djelovanje svih koji djeluju na tržištu rada na sustavnom praćenju, procjeni i utvrđivanju potreba na tržištu rada, razvijati suradnju i poticati ulaganje u unapređenje vještina i znanja koje su potrebne na tržištu rada a što je preduvjet za dugotrajno djelovanje naših gospodarstava.

Održano je i niz radionica i tribina za nezaposlene osobe koje su bile dobro posjećene.

Dan profesionalnog usmjeravanja u okviru Sajma poslova objedinio je događanja i aktivnosti vezane uz pomoć svima zainteresiranima u odabiru zanimanja i stjecanju novih znanja, te razvoju karijere. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku pogledati prezentacije zanimanja za koja se mogu školovati.

Za učenike osnovnih škola u organizaciji OKKZŽ i HGK ŽK Krapina organizirano je predstavljanje deficitarnih zanimanja koje su prezentirali obrt „Josip Pleško“ vl. Davor Pleško, Zabok - za zanimanje tokar, obrt „EPO“ energetsko procesna oprema vl. Vladimir Jagečić, Oroslavje - za zanimanja bravar i strojobravar, „Terme Tuhelj“ d.o.o. - zanimanja konobar i kuhar, te „Kotka“ d.d. za tekstilna zanimanja.

Poslodavci su obavili razgovor s više od 600 potencijalnih posloprimaca, prikupili oko 500 prijava za zaposlenje.

Sajam poslova je s obzirom na dobru posjećenost, realizirane programe te mišljenja sudionika ispunio očekivanja te je postao jedna lijepa tradicija koju i dalje treba njegovati i razvijati.

 


Stranica 9 od 14

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner