OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Održan 9. Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji

E-mail Ispis

U Krapini je 12. travnja 2016. g. u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina uspješno održan deveti Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine te u partnerstvu sa Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapina, HGK Županijskom komorom Krapina, Obrtničkom komorom KZŽ, Zagorskom razvojnom agencijom d.o.o., Mrežom udruga Zagor, Pučkim otvorenim učilištem Krapina, Radiom Hrvatsko zagorje–Krapina d.o.o., Srednjom školom Krapina i Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Sajam je okupio 90-tak sudionika/izlagača, a posjetilo ga je oko 1.200 posjetitelja.

Na svečanom otvorenju Sajma prisutnima se obratila predstojnica HZZ PU Krapina Mirjana Jurman, koja je istaknula važnost i ulogu Sajmova poslova na objedinjavanju ponude i potražnje te suradnju poslodavaca, obrazovnog sustava i ostalih dionika na tržištu rada. Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik OK KZŽ i potpredsjednik HOK-a Davor Pleško te predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec u svojem obraćanju naveli da je nužno kreirati novu upisnu politiku, tako da mladi upisuju one obrazovne programe koji su traženi od strane poslodavaca. Potrebna je dobra suradnja škola i institucija sa Zavodom za zapošljavanje da bi se uskladile potrebe na tržištu rada, tj. da bi se mladi usmjerili na deficitarna zanimanja. Sajam je otvorio župan Željko Kolar koji je istaknuo da pokazatelji ukazuju na to da se nalazimo u zamahu investicija i da smo već izašli iz krize. Zagorski poduzetnici i obrtnici znali su iskoristiti prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koristili su mjere Vlade Republike Hrvatske, kao i mjere Krapinsko-zagorske županije. Sve to rezultiralo je time da je danas broj nezaposlenih na području županije ispod šest tisuća.

Otvorenje su uveličali prigodnim programom učenici Glazbene škole Pregrada te učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka revijom odjeće.

Okruglim stolom “Kako uskladiti potrebe na tržištu rada“ obilježen je Europski dan poslodavaca koji je usmjeren na informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji. Na panelu Okruglog stola su sudjelovali predstavnici sektora gospodarstva koji imaju problema sa osiguranjem radne snage (prijevozništvo, građevina, turizam i tekstilna industrija), predstavljene su Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a te kurikularne promjene u strukovnom obrazovanju s kojima je prisutne upoznala Mirela Lekić iz HOK-a. Nakon rasprave je zaključeno da je potrebno zajedničko djelovanje svih koji djeluju na tržištu rada na sustavnom praćenju, procjeni i utvrđivanju potreba na tržištu rada, razvijati suradnju i poticati ulaganje u unapređenje vještina i znanja koje su potrebne na tržištu rada a što je preduvjet za dugotrajno djelovanje naših gospodarstava.

Održano je i niz radionica i tribina za nezaposlene osobe koje su bile dobro posjećene.

Dan profesionalnog usmjeravanja u okviru Sajma poslova objedinio je događanja i aktivnosti vezane uz pomoć svima zainteresiranima u odabiru zanimanja i stjecanju novih znanja, te razvoju karijere. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku pogledati prezentacije zanimanja za koja se mogu školovati.

Za učenike osnovnih škola u organizaciji OKKZŽ i HGK ŽK Krapina organizirano je predstavljanje deficitarnih zanimanja koje su prezentirali obrt „Josip Pleško“ vl. Davor Pleško, Zabok - za zanimanje tokar, obrt „EPO“ energetsko procesna oprema vl. Vladimir Jagečić, Oroslavje - za zanimanja bravar i strojobravar, „Terme Tuhelj“ d.o.o. - zanimanja konobar i kuhar, te „Kotka“ d.d. za tekstilna zanimanja.

Poslodavci su obavili razgovor s više od 600 potencijalnih posloprimaca, prikupili oko 500 prijava za zaposlenje.

Sajam poslova je s obzirom na dobru posjećenost, realizirane programe te mišljenja sudionika ispunio očekivanja te je postao jedna lijepa tradicija koju i dalje treba njegovati i razvijati.

 

Program 9. Sajma poslova u Krapinsko - zagorskoj županiji

E-mail Ispis

Deveti Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji održat će se 12. travnja 2016. godine u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine.

U okviru Sajmova poslova organizirat će se okrugli stolovi, radionice, forumi, tribine i prezentacije na kojima će sudjelovati predstavnici Zavoda, poslodavci i posjetitelji.

Attachments:
Download this file (Program_Sajma_poslova_2016.pdf)Program_Sajma_poslova_2016.pdf[ ]1275 Kb
 

Poziv na regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone

E-mail Ispis

Zadovoljstvo nam je istaknuti kontinentalnu Hrvatsku kao turističko blago, dom srdačnih i gostoljubivih domaćina u zelenom, netaknutom, bregovitom ambijentu Središnje Europe  te mjesto predstavljanja cjelokupne ponude kontinentalnog turizma na regionalnom sajmu kontinentalnog turizma Wellcone.

Regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone prepoznat je kao potreba o predstavljanju ponude kontinentalnog turizma Hrvatske stranim i domaćim interesnim skupinama. Cilj regionalnog sajma kontinentalnog turizma Wellcone jest okupiti na jednom mjestu cjelokupnu kulturno-turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske, kako bi se privukla poduzeća i turistički djelatnici iz susjednih zemalja, koji bi dolaskom na sajam doživjeli ponudu kontinentalne Hrvatske kako bi je mogli uvrstiti u svoje ponude. Sajam će kroz 3 dana predstaviti ponudu kontinentalne Hrvatske, uključujući različite skupine izlagača: hotele, restorane, vinarije, seoske turizme, turističke i putničke agenije, OPG-ove, turističke zajednice, županije i grade, muzeje, toplice, svetišta i dr. Sajam će se održati u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, na cca 2.000m2 modernog i reprezentativnog izložbenog prostora. Uz izlagačke prostore, posjetitelji, kao i izlagači, će moći sudjelovati na okruglim stolovima, panel diskusijama, izletima po Hrvatskom zagorju. Izlagačima će se kroz ovaj sajam ponuditi mogućnost suradnje sa stranim partnerima, kao i upoznavanje primjera dobre prakse kroz razvoj turizma susjednih zemalja.

Glavni pokrovitelj sajma je Ministarstvo turizma. Projekt se realizira u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, Varaždinskom županijom, Međimurskom županijom, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina, Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, Zagorskom razvojnom agencijom, Gradom Krapina, Lokalnom akcijskom grupom “Zeleni bregi“, Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije, Turističkom zajednicom grada Krapine, Turističkom zajednicom grada Čakovca i Turističkom zajednicom Međimurske županije.

Stoga Vas pozivamo da kao izlagač sudjelujete u ovom sajmu, koji se javio kao potreba promocije kontinentalnog dijela Hrvatske, kao nedovoljno prepoznatog potencijala za razvoj turizma. Rok za prijavu za izlaganje je do 13.travnja 2016.godine. Do navedenog datuma je potrebno dostaviti prijavu za izlaganje s ostalim traženim prilozima, putem maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili poštom na adresu Zagorje International d.o.o., Kardinala Stepinca 2, 49000 Krapina. Također Vas pozivamo da se uključite u organizaciju sajma svojim sugestijama, poslovnim kontaktima, kreativnim idejama i rješenjima, kako bismo zajedno turističku ponudu i potražnju približili budućim gostima kontinentalne Hrvatske.   Detaljne informacije na desnom izborniku OKKZŽ: Wellcone.hr .

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript mob. 099 308 9972 (Marijana Svržnjak)

 

Uspješan posjet sajmu cvijeća Ortogiardino u Pordenoneu

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) u suradnji s POTOČKI TRAVEL Putničkom agencijom, uspješno je organizirala dana 6. ožujka 2016. jednodnevni posjet «SAJMU CVIJEĆA ORTOGIARDINO – PORDENONE u Italiji. Na inicijativu OKKZŽ posjet se ostvario zahvaljujući sufinanciranju Krapinsko-zagorske županije kao i samih članova OKKZŽ.

Više...
 


Stranica 9 od 13

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner