OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh prijevoznika
Ceh prijevoznika

Natječaj FZOEU za sufinanciranje edukacije vozača o ekološkoj vožnji

E-mail Ispis

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 18. prosinca 2013. godine objavio je u Narodnim novinama broj 153 Natječaj za trgovačka društva i obrte za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja edukacije vozača o elementima eko vožnje.

Natječaj će biti otvoren do 17. veljače 2014. godine.

Predmet ovog Natječaja je sufinanciranje edukacije o elementima eko vožnje (treninga eko vožnje) vozača svih kategorija vozila. Ponudu za ovaj Natječaj mogu dostaviti trgovačka društva i obrti koji žele educirati zaposlene vozače o navedenom stilu vožnje.

Pravo na sredstva Fonda mogu ostvariti trgovačka društva i obrti ako:

• dostave dokumentaciju za korištenje sredstava Fonda sukladno objavljenom natječaju

• imaju sjedište na području Republike Hrvatske

• ulažu vlastita sredstva u projekte za koje se dodjeljuju sredstva Fonda

• prihvate uvjete zajedničkog sudjelovanja u financiranju projekata za koje se odobravaju sredstva Fonda sukladno ovom Natječaju i općim aktima Fonda

• sklope ugovor s Fondom o zajedničkom ulaganju u projekt

• pravovremeno i u potpunosti ispunjavaju sve preuzete ugovorne obaveze na temelju prijašnjih dodjela financijskih sredstava od strane Fonda

• udovoljavaju i druge uvjete utvrđene Natječajem.

 Sredstva Fonda sukladno ovom Natječaju dodjeljuju se putem subvencija (bespovratnih sredstava). Fond će subvencionirati opravdane troškove ulaganja bez PDV-a u visini do 40%, ali ne više od 100.000,00 kuna po ponudi. Sredstva Fonda dodjeljivat će se trgovačkim društvima i obrtima sukladno Programu za financiranje i sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije sredstvima koja se smatraju potporama male vrijednosti.

Više informacija na:

http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/Tekst%20Natjecaja%20eko%20voznja.pdf

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu

 

Održan Okrugli stol prijevoznika KZŽ

E-mail Ispis

Okrugli stol pod nazivom „Iskoristimo šanse – izbjegnimo tržišne opasnosti u djelatnosti cestovnog prometa“, održan je dana 25. studenog 2013. godine, u HGK KŽ Krapina. Okupio je  zagorske prijevoznike, koji su iznjeli,  s kakvim se problemima suočavaju,  posebice nakon ulaska Hrvatske u EU.

Na posebno tešku situaciju u putničkom prometu osvrnuo se voditelj Strukovne grupe putničkog prometa pri HGK ŽK Krapina Krunoslav Kroflin, koji je napomenuo, kako su prisiljeni ukidati pojedine linije jer nema putnika,  prodaja putničkih karata više im ne pokriva troškove, a sve  više Agencija uključuje se u slobodni povremeni prijevoz. Na situaciju u teretnom prijevozu upozorio je i voditelj Strukovne grupe teretnog prometa pri HGK ŽK Krapina Branko Firšt, te istaknuo kako su naši prijevoznici među  najbolje opremljenim  voznim parkom u Europi, ali su premalo tržište, te ne mogu konkurirati europskim gospodarstvenicima.

Budući da su Okruglom stolu  prisustvovali  g. Ante Nevešćanin ispred Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sa suradnicima, prijevoznici su im ukazali na dva problema za koje apeliraju da im se pomognu riješiti a to su:

-          ukidanje zabrana prometovanja teretnih kamiona u dane vikenda, (primjerice  u Sloveniji),

-          te uvesti jedinstven uređaj za naplatu cestarina u cijeloj Europi.

Okruglom stolu prisustvovali su: gđa. Ljubica Herceg - ispred Sektora za promet i veze HGK  Zagreb,  te predstavnici Policijske uprave Krapinsko – zagorske i Porezne uprave PU Krapina.

 

Okrugli stol " Iskoristimo šanse-izbjegnimo tržišne opasnosti u djelatnosti cestovnog prometa "

E-mail Ispis

Budući da je djelatnost cestovnog prometa Krapinsko-zagorske županije značajan čimbenik na hrvatskom tržištu prijevoza robe i putnika, ali i na konkurentnom tržištu Evropske unije, ulaskom RH u EU donio je brojne prednosti ali i izazove. U svrhu što bolje prilagodbe novim tržišnim uvjetima poslovanja i jačanja konkurentnosti,   HGK ŽK Krapina organizira  Okrugli stol  pod nazivom „Iskoristimo šanse – izbjegnimo tržišne opasnosti u djelatnosti cestovnog prometa“, a koji će se održati dana  25. studenog 2013. godine  u 13,00 sati u prostorijama HGK ŽK Krapina, Trg Lj. Gaja 5, Krapina sa slijedećim dnevnim redom:

  1. Uvodna riječ predsjednika ŽK Krapina- Vid Šanjug,
  2. Osvrt na stanje u cestovnom prometu KZŽ – Krunoslav Kroflin-voditelj Strukovne grupe putničkog prometa KZŽ, Branko Firšt-voditelj Strukovne grupe teretnog prometa,
  3. Inspekcija cestovnog prometa u EU – izlagač Saša Šolman, Služba inspekcije cestovnog prometa MPPI RH,
  4. Korištenje digitalnih tahografa i njihov budući razvoj – izlagač g.Denis Špac, Tahograf d.o.o.
  5. Panel rasprava.

Okruglom stolu ispred Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture prisustvovati će  g. Ante Nevešćanin, ispred Sektora za promet i veze HGK Zagreb gđa. Ljubica Herceg, predstavnici Policijske uprave Krapinsko-zagorske, te Porezne uprave Krapina.

Sukladno suradnji sa  HGK  ŽK Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije poziva  svoje članove-prijevoznike   da  prisustvuju Okruglom stolu.

 

Prijevoznici PDV moraju platiti u svakoj zemlji kroz koju prevoze

E-mail Ispis

HOK - 08.11.2013.

Sekcija prijevoza putnika u cestovnom prometu (autobusima) održala je 7. studenog svoju 2. sjednicu kako bi bili raspravljeni aktualni problemi i teme poput obračuna PDV-a, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i periodičke izobrazba vozača.Najviše rasprave, pitanja i razmjene saznanja i iskustava izazvala je tema o obračunu PDV-a u zemljama EU i ostalima, jer se pokazalo da je praksa u zemljama EU različita od primjerice prakse oko naplate PDV-a stranim prijevoznicima koji prometuju na području Bosne i Hercegovine.Naime, mjestom obavljanja usluga prijevoza putnika smatra se mjesto gdje se obavlja prijevoz, razmjerno prijeđenim udaljenostima, te se za to mjesto obračunava PDV (ne i za međunarodni promet putnika cestom i željeznicom, koji oslobođen PDV-a).

Više...
 

Obavijest prijevoznicima

E-mail Ispis

OKKZŽ poziva sve svoje prijevoznike  koji imaju licenciju Zajednice za obavljanje međunarodnog prijevoza tereta da su dužni  u  Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture dostaviti uredno  popunjen obrazac zahtjeva za dodjelu kritičnih dozvola za međunarodni prijevoz tereta za 2014. godinu, od 1. do 15. listopada 2013. godine.

U prilogu su obrasci koje možete preuzeti i na stranicama MPPI.

• Poziv prijevoznicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu kritičnih dozvola za međunarodni prijevoz tereta za 2014. godinu
• Popis kritičnih dozvola za prijevoz tereta za 2014. godinu.
• Obrazac 1 – Zahtjev za dodjelu kritičnih dozvola za prijevoz tereta za 2014. godinu.
• Obrazac 2 – Popis zaposlenih vozača.

 

 

Novi pravilnik o uporabi tahografa

E-mail Ispis

Pravilnik o prijenosu podataka i načinu vođenja evidencije iz tahografa objavljen je 1. srpnja 2013. (u “Narodnim novinama“ br. 83/13), a stupa na snagu osmoga dana od dana objave.

Pravilnikom se uređuje način prijenosa podataka i način vođenja evidencije iz tahografa i kartica vozača u bazu podataka prijevoznika, čuvanje zapisnih listova i ispisa koje zapisuju kontrolni uređaji, zapisa koje sastavlja vozač, potom način vođenja evidencije o radnom vremenu mobilnih radnika te izgled i sadržaj obrasca za provjere na cesti.

Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije (»Narodne novine« br. 43/2009).

Radi lakše usporedbe u prilogu ovog članka su novi Pravilnik o prijenosu podataka i načinu vođenja evidencije iz tahografa (NN 83/13) i stari Pravilnik o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije  (NN 43/09.).

2009_NN_43_09_Pravilnik_o_prijenosu_podataka_o_radnom_vremenu_2009-04-08.doc 125,50 kB

2013_NN_83_13_Pravilnik_o_prijenosu_podataka_i_nacinu_vodenja_evidencije_iz_tahografa_2013-07-01.doc 36,50

 


Stranica 8 od 10

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner