OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh frizera
Ceh frizera

CEH FRIZERA OKKZŽ

E-mail Ispis

Predsjednica: Višnja Loparić, UO Zlatar

Ostale članice:

 • Renata Šćukanec Hopinski - potpredsjednica UO Zabok
 • Vesnica Mitrečić, UO Bedekovčina
 • Veronika Lončar, MUO Klanjec
 • Jadranka Grozaj, UO Krapinske Toplice
 • Diana Tepeš, UO Pregrada
 • Sanja Lež, UO Stubica
 • Dubravka Mišak Skočaj, UO Sv. Križ Začretje
 • Liljana Cvrtila, UO Krapina

 

 


Više...
 

Advent u kosi

E-mail Ispis

U nedjelju, 9. prosinca održano je prvo natjecanje frizera pod nazivom Festival kose – Advent u kosi  u četiri kategorije za dodjelu Kristalnog svijeta, natjecanje se održalo u Hotelu Puntijar u Zagrebu.

Između velikog broja kandidata prijavljenih na natjecanje u kategoriji za opći dojam prvog Adventa u kosi što uključuje frizuru, modnu kreaciju i make-up,  Kristalni svijet za frizuru pod nazivom „Čarolija Adventske noći“  dodijeljen je Nikolini Levak iz Frizerskog salona „Elena“ iz Zlatara  Modnu kreaciju  izradila je Martini Kulfa, vlasnica obrta Mavi, obrt za krojačke usluge i popravke iz Zlatara, a make-up  Ana Jajtić.

Na natjecanju sudjelovala je i Jasmina Pažić, vlasnica Frizerskog salona „Jasmina“ i Ivana Martinjak vlasnica Kozetičkog salona „Esencija“  iz Konščine, predstavile su frizuru  pod nazivom „Grofica Adventa“ okićene slamom kao simbolom Zagorja i četiri adventske svijeće u kosi koje asociraju na  četiri poznata Zagorska dvorca. Za make-up zaslužna je Ivana Martinjak, a haljinu su kreirale i osmislile same.

Isto tako treba spomenuti i Srednju školu Oroslavje, koju su predstavile učenice Adriana Kesak sa kreacijom „Zagorski sjaj u kosi“ i Ivana Tupek  sa kreacijom  „Sljemjenska kraljica“ te osvojile  Kristalni svijet u kategoriji „đaci-natjecatelji“.

 

Ceh frizera OKKZŽ održao 1. sjednicu u mandatu 2018. - 2022.

E-mail Ispis

26. studenog 2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Ceh frizera OKKZŽ održao je svoju 1. sjednicu u novom mandatu 2018. - 2022. godine. Na dužnost predsjednice Ceha frizera OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovana je Višnja Loparić iz Udruženja obrtnika Zlatar, a na samoj sjednici izabrana je i potpredsjednica Ceha Renata Šćukanec Hopinski iz Udruženja obrtnika Zabok.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednice Ceha frizera OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha frizera OKKZŽ za 2019. godinu i Pitanja i prijedlozi.

 

Članice Ceha frizera OKKZŽ na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

E-mail Ispis

Od 8. do 9. rujna 2018.g. u Parizu je održano Svjetsko prvenstvo frizera i kozmetičara koje su posjetile i članice Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Višnja Loparić, vlasnica Frizerske radnje za žene i muškarce iz Lobora, predsjednica Ceha frizera OKKZŽ , članica Ceha frizera Hrvatske obrtničke komore te članica trenerskog tima hrvatskih natjecatelja na svjetskom prvenstvu, članice Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Liljana Cvrtila, vlasnica Frizerskog salona Liljana iz Krapine i Renata Šćukanec Hopinski, vlasnica Salona ljepote Renata iz Velikog Trgovišća kao i Vesna Gučin Županić, vlasnica Salona za njegu i održavanje tijela Donattela iz Zlatara.

Hrvatski predstavnici su i ove godine ostvarili veliki uspjeh. Najbolji rezultat ostvarila je mlada natjecateljica Matea Mesić iz Velike Gorice koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji " prestige bridl style ".

 

Održan je seminar FARMAVITA KOLEKCIJA JESEN/ZIMA

E-mail Ispis

Na inicijativu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održan je seminar   FARMA VITA  KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2017.u sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. g. dana 8. rujna 2017. godine.

Svim prisutnim u ime Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije i Ceha frizera obratila se predsjednica Ceha Višnja Loparić. Seminaru je prisustvovalo ukupno 60 frizerki i njihovih djelatnica.

 

Održana 4. sjednica Ceha frizera OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 13. veljače 2017. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) održana je 4. sjednica Ceha frizera OKKZŽ, na kojoj su prisustvovale predsjednica Višnja Loparić (UO Zlatar), potpredsjednica Liljana Cvrtila (UO Krapina), Sanja Lež (UO Stubica),   Dubravka Mišak Skočaj (UO Sveti Križ Začretje), Diana Tepeš (UO Pregrada) i Renata Ščukanec Hopinski (UO Zabok).

Tajnica OKKZŽ Renata Vranić upoznala je sve prisutne članice o aktualnim događanjima vezanim za djelatnost frizer i kozmetičar uz poseban osvrt na poziv koji je sukladno dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji upućen članicama OKKZŽ od strane OOZ Šmarje pri Jelšah a tiče se dvodnevnog posjeta strukovnom sajmu „COSMOPROF“ Bologna u terminu od 19. do 20. ožujka 2017. godine. Nakon kraće rasprave, članice Ceha frizera OKKZŽ jednoglasno su prihvatile poziv OOZ Šmarje pri Jelšah po navedenim uvjetima, te će tajnice devet pripadajućih Udruženja obrtnika izvršiti rezervaciju svih zainteresiranih članova strukovne djelatnosti u svezi uspješne realizacije istog.

Predsjednica Višnja Loparić i prisutne članice Ceha ovom su prigodom istaknule važnost održavanja ovogodišnje 14. Međunarodnog frizerskog festivala Hairstyle News u Zagrebu u terminu od 25. i 26. ožujka 2017. godine.

Nastavno prošlogodišnjem strukovnom posjetu 28. Međunarodnom kongresu i sajmu kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja  „Dodir Pariza“ u Beogradu, a temeljem i novog termina,  članice su odlučile ove godine se više aktivirati na organizaciju jedne ili dvije ciljana radionice od strane zainteresiranih profesionalnih edukatora.

Kako je na sjednici odbačena jedna pristigla ponuda s nerealnim iznosom, članice su se odlučile osobno uključiti i pokrenuti inicijativu za realizaciju bar dvije strukovne radionice na području Krapinsko-zagorske županije u 2017. godini za sve članice koje uredno podmiruju komorski doprinos.

Budući je predsjednica Višnja Loparić članica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a, upoznala je u kratko sve prisutne s aktivnostima koje su u 2016. godini uspješno odrađene, a sukladno činjenici da je ispred Ceha frizera i kozmetičara HOK-a koordinator i za OK Ličko-senjsku županiju, predložila je da se na radionice koje se planiraju organizirati u OKKZŽ u 2017. godini pozovu i zainteresirane obrtnice ove struke s područja OK Ličko-senjske županije, što su članice jednoglasno i prihvatile.

Nastavno navedenom, osobito je podržana inicijativa Ceha frizera i kozmetičara HOK-a sa predsjednikom Ivicom Zanettijem, vezana za organizaciju ovogodišnjeg Susreta  frizera i kozmetičara HOK-a kao i Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara.

Članice Ceha frizera OKKZŽ upoznate su i sa obvezama fiskalizacije izdavanja računa putem naplatnih uređaja za sve obveznike fiskalizacije neovisno o tome jesu li paušalisti ili ne.

Sjednica je zaključena konstatacijom članica kako će se po utvrđivanju točnog termina održavanja ovogodišnjeg 25. Zagorskog gospodarskog zbora Krapina 2017. godine, sve aktivno uključiti u organizaciju pružanja besplatnih frizerskih usluga posjetiteljima istog, a na čemu im je osobito zahvalna OKKZŽ budući bez naknade uz osobit entuzijazam i ljubav prema ovom zanimanju  već kontinuirano godinama posjetiteljima se pored besplatnog pružanja usluga obrtnice uspješno promoviraju i prezentiraju novitete ove djelatnosti te time čine program ZGZ osobito atraktivan.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner