OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP"

E-mail Ispis

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 02. 02. 2018. Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP".

Cilj Poziva:
jačanje regionalne konkurentnosti MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, malo ili srednje poduzeće

Prihvatljivi prijavitelji moraju do trenutka prijave projekta biti registrirani u sektorima u kojima se trebaju odvijati aktivnosti projekta, a koji obuhvaćaju sljedeće sektore Nacionalne klasifikacije djelatnosti:

-  C Prerađivačka industrija

-  J Informacije i komunikacije

Prihvatljive aktivnosti:

- ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu

– savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti

– sudjelovanje na sajmovima

– usavršavanje

– priprema Prijavnog obrasca, Investicijske studije s proračunom projekta

– uvođenje grijanja i hlađenja

– promidžba i vidljivost.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 200.000.000,00 HRK

Najniži iznos bespovratnih sredstava: 500.000,00 HRK

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 15.000.000,00 HRK

Intenzitet potpore:
1.
Regionalne potpore:– 35% srednji poduzetnici
– 45% mikro i mali poduzetnici
2.
Potpore za savjetodavne usluge u korist MSP-ova: 50%
3.
Potpore MSP-ovima za sudjelovanje na sajmovima: 50%
4.
Potpore za usavršavanje:
– 60% srednji poduzetnici (70% ako se usavršavanje provodi za radnike s invaliditetom ili radnike u nepovoljnom položaju)
– 70% mikro i mali poduzetnici

5.
Potpore male vrijednosti: 50%

Projektne aktivnosti moraju se provoditi u Republici Hrvatskoj, s iznimkom sudjelovanja na međunarodnim sajmovima.

Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku od 3. travnja 2018.

Poziv se vodi kao trajni otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava do 28. prosinca 2018.

Više informacija o provedbi spomenutog Natječaja nalaze se  na: https://www.mingo.hr/page/200-milijuna-kuna-za-izgradnju-i-opremanje-proizvodnih-kapaciteta-msp-ova

 

Blagoslovljen Božić i sretna i uspješna Nova godina

E-mail Ispis

 

Održan 9. Sajam tradicijskih i umjeničkih zanata u Zlatarru

E-mail Ispis

U sklopu „Dana kajkavskih riječi Zlatar 2016.“ i ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zlatar, održan je u subotu 30. 09. 2017.  deveti puta po redu Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata i predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a u petak 29. 09. 2017. također u organizaciji Udruženja održana je manifestacije pod nazivom Predstavljanje proizvoda obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstava i izložba tradicijskih i umjetničkih zanata.

Na sajmu predstavljeni su proizvodi izrađeni na tradicionalni  način, koji slijede folklorne obrasce našega kraja, a postupak i izrada nekih proizvoda, kao i alati nisu je  mijenjali stoljećima kao što su proizvodi od gline rađene na lončarskom kolu na nožni pogon, proizvodi od kovanog željeza, ručno rađenje drvene tamburice, pletene košare, ručno rađeni unikatni nakit,  unikatni predmeti od kože, skulpture od drva  i šumskog korijenja i  sl.

Na štandovima predstavljeni su i pčelinji proizvodi, zimnice, bućino ulje,  sokovi, džemovi, kupinovo vino, voćne rakije i sl.

Ove godine pridružila nam se i Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske  županije, a na svom štandu predstavila je  rad svojih članova i Savjetodavna služba, Podružnica Krapinsko-zagorske županije koja je pružala savjetodavne usluge u poljoprivredi

Ujedno, na štandovima se prezentiralo umijeće kovačkog zanata,  izrada glinenih posuda na lončarskom kolu, izrada tamburica i pletenje košara.

 

Više...
 

Osmjeh na licu

E-mail Ispis

U petak, 16. 06. 2017. Ceh frizera Udruženja obratnika Zlatar  u Domu za odrasle „Lobor grad“ organizirao je besplatne frizerske usluge za korisnike Doma pod nazivom „Osmjeh na licu“.

Povod ove akcije je Međunarodni dan obitelji, a cilj ove akcije je uljepšati dan i  izmamiti osmjeh  korisnicima Doma, kao i pomoći svojim kolegicama Mirjani Kulfa i Marin

i Pozaić koje već desetljećima rade u Domu. Ujedno, dogovoreno je da će se kolegice uključiti u aktivnosti Ceha frizera Udruženja.

Ravnateljica Doma za odrasle Darinka Sviben od srca je zahvalila frizerkama, te je naglasila da se dogovaraju i slične aktivnosti, na kojima su članice Ceha frizera  voljne sudjelovati.

Akcija „Osmjeh na licu“ opravdala je svoj naziv, jer oko stotinjak korisnica i korisnika iz frizerskog salona izašlo je sa osmjehom na licu, kao i sa novom
frizurom, a one same osjećale su se obogaćene i ispunjene.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 24

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner