OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

3. Hodočašće obrtnika Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

I  ove godine organizirano je, već tradicionalno, treće  po redu Hodočašće obrtnika Krapinsko-zagorske županije Majci Božjoj Gorskoj u Loboru, kojem je prisustvovalo oko 200 obrtnika i  njihovih obitelji iz naše županije, te Koprivničko  - Križevačke županije i  Jastrebarskog.

Hodočasnici su se okupili kod kapele sv. Antuna u Zazidju, gdje je započela pobožnost križnog puta do Svetišta Majke Božje Gorske, predvođeno loborskim  župnikom, vlč. Tomicom Božičekom. Hodočasničku, a svetu misu predvodio je  vlč. Silvio Koščak iz Varaždinske županije, te je uslijedio blagoslov obrtnika i  zagovorni ophod svetišta.

Hodočašću su sudjelovali i  predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gosp. Dragutin Ranogajec, zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije, gosp. Anđelko Ferek Jambrek, načelnica Općine Lobor, gđa. Ljubica Jembrih, gradonačelnica Grada Zlatara, gđa. Jasenka Auguštan-Pentek, načelnica opčine Mače gđa. Mladenka Mikulec,  potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore  i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, gosp. Davor Pleško, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, gosp.  Darko Varga kao i mnogobrojni dužnosnici Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije.

Hodočastilo je i dvadesetak obrtnika sa predsjednicom Područne obrtničke komore  Koprivničko-križevačke županije gđom. Irenom Kovačić i predsjednikom Udruženja obrtnika Jastrebarsko gosp. Stipom Bučarom.

 

 

 

 

 


 

Održane 12. Obrtničke sportske igre HOK-a

E-mail Ispis

U Malom Lošinju od 9. do 12. svibnja održane su 12. Obrtničke sportske igre Hrvatske obrtničke komore, na kojima je sudjelovalo gotovo 800 natjecatelja.

Sportska ekipa Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije ostvarila je zapažene rezultate na ovogodišnjim sportskim igrama, u kojima su sudjelovali i članovi ovoga Udruženja:

-          u malom nogometu osvojeno 3. mjesto

-          u pikadu ekipno 3. mjesto

-          tenis pojedinačno 3. mjesto

-          u odbojci ekipno 2. mjesto

a u sveukupnom poretku Obrtnička komora naše županije zauzela je 4. mjesto.

 

 

 

 

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs

E-mail Ispis

 

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

I ove godine, Udruženje obrtnika Zlatar, organiziralo je tradicionalnu 11. po redu Obrtničku večer, koja je uz osvrt na aktivnosti koje su obilježile proteklo razdoblje, bila i prilika za neobavezno druženje uz prigodan program.

Pozdravnom riječju, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Darko Varga, te se osvrnuo na rad u proteklom razdoblju sa naglaskom na vračanje ureda Udruženja u zgradu, te da su radovi u završnoj fazi. Spomenuo je i da su 2018. godini provedeni izbori za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek, te je napomenula da ove godine  po prvi puta Grad Zlatar osigurao je  sredstva za pomoć obrtnicima i poduzetnicima i biti će  uskoro raspisan natječaj. Ujedno je zahvalila obrtnicima na njihovom doprinosu, a dobitnicima Priznanja čestitala na uspjehu.

 

U ime Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije prisutnima se obratio podpredsjednik Dragutin Ulama, pozdravio prisutne u ime predsjednika Komore Davora Pleška, te  čestitao na rezultatima kao i dobitnicima priznanja.

Na Obrtničkoj večeri prisustvovao je i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, te je između ostalog naglasio  da je ovo Udruženje drugo po rastu broja obrtnika u županiji u protekloj godini. Osvrnuo se na nedostatak radne snage, te je napomenuo da je završeno  predstavljanje srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama u kojoj su sudjelovali Županija, Zavod za apošljavanje, Obrtnička i Gospodarska komora i srednje škole naše županije, a naglasak je stavljen na deficitarna zanimanja za koje će učenici kod upisa automatski dobiti stipendiju.

 

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25, 30  i 35. godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Renata Matko, vlasnica obrta Frizerski salon „Figaro“ iz Zlatar Bistrice
-          Dragutin Švenda, vlasnik obrt Elektronika „Dado“ iz Mača
-          Stjapan Plašč, vlasnik obrta „Eurostil“ iz Belca

Za 25. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Krešimir Čiček, vlasnik obrta „Drvoprerada Čiček“ prerada drva, izrada paleta, pilana iz Zlatar Bistrice
-          Ivan Grzelja, vlasnik obrta „Elektro – Dent“ elektromehaničar i servis zubotehničke opreme iz Martinščine
-          Damir Markuš, vlasnik obrta Autoservis Markuš, obrt za usluge, prijevoz vozila i trgovinu iz Lobora da primi Priznanje za 25 godina uspješnog vođenja obrta
-          Josip Risek, vlasnik obrta „Risek“ strojna obrada metala iz Mihovljana

Za 30. godina uspješnog vođenja obrta priznanje je primio:
-          Darko Varga, vlasnik obrta Atelier „Varga“ iz Zlatara

Za 35. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Juraj Žukina, vlasnik obrta „Elektro Žukina“ iz Zlatar Bistrice
-          Ivan Štahan, vlasnik obrta „Štahan“ konfekcija i galanterija iz Zlatar

Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije dodijelila je   i Priznanje obrtu u nasljeđu za 65 godina uspješnog vođenja obrta Elektronika Varga RTV – video servis iz Zlatara.

Udruženje obrtnika Zlatar dodijelilo je priznanje obrtnicima koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom:
-          Zvonko Sedak-Benčić, vlasnik obrta Pranje i podmazivanje vozila iz Mača
-          Jurica Petrić, vlasnik obrta Stolarije „Petrić sa stilom“ iz Zlatara Gosp.
-          Davor Kurtoić, vlasnik obrta Ostali završni građevinski radovi „Ka-interijeri“

te Zahvale umirovljenicima koji su stekli mirovinu u obrtu:
-          Dragutin Ščapec  iz Mača (autoprijevoznik)
-          Ivan Sivec  iz Konjščine, (automehaničar i vulkanizer)


Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave Lujza i Geza za koji je režiju i teksta napisala voditeljica prof. Anita Klemar. Podloga za navedeni predstavu  je jedna osebujna ljubavna priča sa kraja 19. stoljeća, između  belgijske princeze  Louise, kćeri  kralja Leopolda II. i supruge princa Philippa i  ulanskog potporučnik Geze pl. Matačića. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav EX BAND.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 28

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner