OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok
 

Advent u Zagrebu

E-mail Ispis

 

U četvrtak 19.12.2019. Udruženje je organiziralo za svoje članove posjet Adventu u Zagrebu  i prijateljskom Udruženju obrtnika grada Zagreba. U popodnevnim satima stigli smo vlakom do Glavnog kolodvora i pješice se uputili do Trga bana Jelečića. Na trgu „pod vurom“  srdačno su nas dočekali predstavnici Udruženja obrtnika Zagreba s predsjednikom Antunom Trojnarom i predsjednikom Obrtničke komore Zagreb Mirzom Šabićem. Nakon duženja i razgleda ponude zagrebačkih obrtnika koji izlažu u kućicama na trgu obišli smo i ostalu ponudu raskošnog Adventa u Zagrebu.

 

13. VEČER OBRTNIKA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA ZABOKA

E-mail Ispis

U  subotu 23. studenog 2019. godine u Velikom Trgovišću, u prostorima Hotel&restoran SE-MI, održana je 13. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca u kojem je iznio podatak da udruženje na području grada Zaboka i općine Veliko Trgovišće broji 343 obrta, te da je u 2019. godini osnovano 40 novih obrta dok je 20 obrtnika odjavilo svoje obrte. Osvrnuo se na rad udruženja koje osim svoje primarne zadaće da promiče i zastupa obrt i obrtništvo, ove godine je izvelo radove na rekonstrukciji centralnog grijanja i  sanaciji krovišta, sudjelovalo na humanitarnim akcijama i animiralo članstvo organizacijom dvaju izleta, te je pokrenulo u suradnji s Gradom Zabokom projekt promocije obrtničkih zanimanja za  2020. godinu. Na kraju zahvalio je na suradnji i potpori Gradu Zaboku, Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorskoj županiji i prijateljskom Udruženju obrtnika grada Zagreba.

U ime gradonačelnika grada Zaboka prisutne je pozdravila njegova zamjenica Valentina Đurek, te im zahvalila što svojim radom pomažu razvoju grada Zaboka i cijele Krapinsko-zagorske županije, a udruženju pružila punu potporu u najavi i realizaciji projekta promocije obrtništva.

Na večeri svog matičnog Udruženja skupu se obratio predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško koji je pohvalio rad Udruženja te naglasio potrebu zajedničkog djelovanja kako bi se riješila problematika deficitarnih zanimanja.

U ime HOK-e prisutne je pozdravio i zahvalio na pozivu potpredsjednik HOK-e Damir Židanić.

Pozivu udruženja odazvao se i župan KZŽ-e, Željko Kolar koji je svojim dolaskom uveličao ovaj skup i iskazao podršku radu udruženja. U svojem obraćanju osvrnuo se na uspješnu suradnju obrtničke komore i županije u realizaciji promocije obrtničkih zanimanja po svim  osnovnim školama naše županije, realizaciji dodjele stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno učenicima za čak deset deficitarnih  zanimanja, te višegodišnjoj uspješnoj suradnji na nizu zajedničkih projekata.

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za dvadeset pet godina rada priznanje OKKZŽ-e primili  su Vesna Blažićević vlasnica obrta Trgovina "AURORA iz Zaboka, Mario Očić vlasnik obrta OČIĆ - zavarivanje, obrada metala i trgovina iz Martinišća, Dražen Petek vlasnik obrta PETEK  autoelektrika i trgovina iz Zaboka, Mladen Sinković vlasnik obrta Stolarija "SINKOVIĆ" iz Mrzlog Polja, Slavko Vrček vlasnik obrta VRČEK obrt za vulkanizerske usluge iz Zaboka i  Darko Dominko vlasnik obrta "DOMINO", komunikacijska oprema, ugostiteljstvo i posredovanje iz Dubrave Zabočke

Za trideset godina rada priznanje su primili Jadranka Šipek vlasnica obrta Kemijska čistiona "ŠIPEK" iz Zaboka, Zdenkica Žnidarec vlasnica obrta "SAN" modni frizerski salon iz Dubrovčana i Petar Knezić vlasnik obrta SOBOSLIKAR I LIČILAC iz Zaboka. Za 35 godina rada priznanje je dodijeljeno Franji Megliću vlasniku obrta STOLARSKA RADIONICA iz Dubrovčana. Juraj Celjak je 1969. godine otvorio obrt za prijevoz robe. 2017. godine vlasništvo nad obrtom preuzima sadašnji vlasnik sin Miljenko Celjak kojemu je dodijeljeno  priznanje za 50 godina rada obiteljskog obrta CELJAK obrt za transport i trgovinu  iz Zaboka.

Za doprinos u radu udruženja Zahvalnice su primili Tihomir Vrabec i Darko Dominko.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.

 

Dan Obrtničke komore Krapinsko Zagorske županije

E-mail Ispis

Povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije i dvadeset pet godina djelovanja u ponedjeljak 4. studenog 2019. u dvorani općine u Humu na Sutli održana je 5. svečana sjednica Skupštine na kojoj su dodijeljena između ostalog i godišnja priznanja OKKZŽ-e za 2019. godinu.

Brončanu plaketu kao priznanje za postignute uspjehe i doprinos razvoj obrtništva na području KZŽ-e iz našeg udruženja primio je Hrvoj Vrančić, vlasnik  Zlatarne „Vrančić“ iz Zaboka. Gospodin Vrančić završio je 1994. godine srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje zlatar u Elektrostrojarskoj školi u Zagrebu. Od 1994. do 2009. godine radi  kod raznih zlatara, učeći stare tradicijske načine obrade zlata, ugradnje dragih i poludragih kamena, filigranstvo i ručno graviranje.1997.godine polaže pomoćnički ispit za zvanje zlatar, a 2002. godine položivši majstorski ispit stječe zvanje  majstor zlatar. 2009. godine pristupa u zajednički obrt sa svojim ocem Borisom, također majstorom zlatarom, koji je zlatarsku radionicu Vrančić otvorio 1990. godine. Te iste godine gospodin Hrvoj postaje i samostalan vlasnik obrta kada izrađuje i kolekciju Licitar u zlatu i srebru. 2010. godine izvrsnost rada Zlatarne "Vrančić" prepoznale su Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora  kada mu dodjeljuju status obrta s tradicijom i iznimno cijenjenu etiketu "Izvorno hrvatsko" za kolekciju nakita s otoka Paga. Umijeće obrade plemenitih metala preneseno s oca na sina kontinuirano se nadograđuje inovativnošću i kreativnošću koju donosi mladost i ljubavlju prema obrtu čiji su proizvodi od pamtivijeka bili neizostavan dio važnih životnih trenutaka kao što se zaruke, vjenčanja, krštenja i ostale životne obljetnice. Gospodin Hrvoj  je u drugom mandatu član Skupštine Udruženja obrtnika grada Zaboka, te član Ceha tradicijskog obrta pri OKKZŽ-e.

Srebrna plaketu  kao priznanje obrtnicima, pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZž-e dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva primili su Mladen Šoštarko, Turistička zajednica područja  Donje i Gornje Stubice, te Grad Zabok na prijedlog Udruženja obrtnika grada Zaboka koju je primio gradonačelnik Ivan Hanžek.

Grad Zabok i Udruženje obrtnika grada Zaboka  surađuju od početaka rada Udruženja. Razmjena informacija, objavljivanje priloga o obrtništvu u glasilima grada, međusobna komunikacija i uvažavanje obilježja su suradnje. Važnost obrtnika i obrtničkih institucija u zajednici prepoznali su i nagradili 2004. godine kada je Udruženju obrtnika grada Zaboka povodom Dana grada dodijeljena  Plaketa grada Zaboka  za izuzetne zasluge i rezultate  u gospodarstvu koji doprinose razvoju grada. U 2019. godini povećanju intenziteta suradnje doprinosi zaključeni dogovor Grada i Udruženja oko projekta prezentacije obrtničkih zanimanja u  kojem će predstaviti lokalni obrtnici i podići svijest o broju i važnosti obrtništva u zajednici. Zabok danas postaje moderan i uređen grad s novim urbanim sadržajima te zahvaljujući  svom strateškom i geoprometnom položaju odličan je izbor za postojeće i neke nove obrtnike.

Obilježavanje Dana komore uveličali su brojni gosti iz Županije, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i ostalih poslovnih institucija.

 

Posjet Makedoniji

E-mail Ispis

Članovi Udruženja obrtnika grada Zaboka od 4. do 7. listopada 2019. godine posjetili su Makedoniju. Koristeći prijevoz avionom u kratkom vremenu našli su se u Skopju  gdje su u popodnevnim satima obišli  znamenitosti glavnog grada.

U subotu uputili su se prema Kavadarci, središtu Makedonije, u Tikvešku regiju znanu po brojnim vinarijama. Organiziran je posjet najstarijoj i najvećoj vinariji Tikveš, poznatoj po vinu Vrancu. Nakon ručka i degustacije vina slijedio je polazak prema Bitoli, drugom najvećem gradu Makedonije. U večernjim satima odlazak u Ohrid, jedan od najstarijih evropskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine.

Trećeg dana u pratnji lokalnog vodiča grupa je obišla Ohrid, stare gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (sa koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea, neke su od brojnih znamenitosti. U drugom dijelu dana uživalo se u vožnji brodom uz obalu Ohridskog jezera i posjetu manastiru sv. Nauma.

Navečer zajednička večera u tradicionalnom restoranu s makedonskim specijalitetima.

Zadnjeg dana u ponedjeljak razgledali su grad Tetovo i uputili se natrag kući.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 6

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner