OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica
E-mail Ispis

UDRUŽENJE OBRTNIKA STUBICA

Matenačka cesta 6, 49240 Donja Stubica
Telefon: 049/286-088
Fax:049/286-410
Mob: 099/4323-595

Radno vrijeme ureda: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak: 8,00-16,00h
četvrtak: 12,00-20,00h

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Attachments:
Download this file (STATUT UO STUBICA.doc)STATUT UO STUBICA.doc[ ]186 Kb
Više...
 

Sudjelovanje na Eno-gastro Kaštela

E-mail Ispis

Sedmu godinu za redom na portu u Kaštel Starom u organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela, održana je manifestacija Eno-gastro Kaštela.

Obrtnici iz raznih krajeva Hrvatske prezentirali su svoje specijalitete. Predstavnici Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su pripremom roštilja. Osim roštilja, posjetiteljima su prezentirani i domaći kolači koje su pripremile članice Udruženja.

Mogla se kušati i zagrebačka kotlovina, goranski kotlić s jelenom i domaćom svinjom, kobasice od divljači, crni rižot, palačinke, hobotnica na salatu, paprikaš s teletinom, lungići na roštilju, tunjevina s gradela, svinjska vratina na nekoliko načina, mini hamburgeri, drniški i vrgorački pršut, gulaš s tjesteninom i još cijeli niz jela.

Iako se radilo o velikim količinama pripremljenih jela, porcije su se podijelile u rekordnom roku. Sva prikupljena sredstva donirana su Udruzi tjelesnih invalida-Kaštela. Naši članovi su uz pripremljenu hranu dijelili prigodna licitarska srca te promotivne materijale našeg kraja.

Nakon podjele hrane druženje je nastavljeno uz glazbu do dugo u noć. Ovom manifestacijom pružila se prilika svim obrtnicima za razmjenu iskustava, poslovnih kontakata te opuštanje u veseloj atmosferi.

 

Uručen poklon učenici generacije SŠO i donacija UO Stubica za učenike stolare

E-mail Ispis

Povodom završetka nastavne godine 2018./2019., 27. lipnja 2019.g. održana je svečanost učenika Srednje škole Oroslavje na kojoj su uručena priznanja i nagrade učenicima koji su se tijekom školske godine istaknuli svojim znanjem i vještinama te učenicima koje je Nastavničko vijeće izabralo za učenika generacije.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice tradicionalno osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

Ove godine nagradu je uručio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš učenici Danijeli Skozret koja je završila program obrtničke škole, smjer kozmetičarka.

Predsjednik Udruženja je čestitao svim učenicima na završenom srednjoškolskom obrazovanju, posebno dobitnicima za postignute dosadašnje rezultate te im zaželio uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu.

Tom prigodom ispred Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice uručena je donacija, odnosno pet školskih licenca softvera Corpus 4 PRO , profesoru mentoru g. Vinku Cukovečkom koje će koristiti učenici stolari, a u svrhu poboljšanja i usavršavanja praktičnog dijela nastave.

 

Uspješno održana manifestacija „Humanitarni obrtnički lonec“

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u suradnji sa gradom Donja Stubica i Turističkom zajednicom područja Gupčev kraj, u subotu 15. lipnja 2019.g. organiziralo je manifestaciju pod nazivom „Humanitarni obrtnički lonec“.

Manifestacija je, uz obilježavanje Dana grada Donje Stubice, održana u Parku Jure Stubičanca s ciljem promocije obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj, obogaćivanja turističke i kulturne ponude Gupčevog kraja te provođenja humanitarne akcije.

Gosti su uz vodiča prije kuhanja obišli Gupčev kraj. Posjetili su Spomenik Matiji Gupcu, Muzej seljačkih buna, Spomen park Rudolfa Perešina i Gupčevu lipu.

Nakon obilaska ekipe udruženja obrtnika iz Siska, grada Zagreba, Garešnice, Vrbovsko, Kaštela, Trogira, Splita, Imotskog, Karlovca, Gline, Petrinje i Topuskog, Vukovara, Pakraca i Lipika, Zlatara, Zaboka, Krapine, Krapinskih Toplica te Kopra iz Slovenije pripremale su autohtona jela svoga kraja. Posjetitelji su mogli kušati razne delicije kao što su kotlovina Mažuranac, štrukli, roštilj, lovački kotlić, fileki, odojak, palačinke, čobanac, srdele na gradele, janjetina na dalmatinski, domaće kobasice, brudet od bakalara, domaći kolači i dr.

Prikupljena sredstva na manifestaciji uz iznos koji donira Udruženje obrtnika Stubica, ukupno 29.035,00 kn uplatiti će se za pomoć pri financiranju robotske neurorehabilitacije Martina Lešteka iz Oroslavja. Ovim putem zahvaljujemo našem Martinu na posjeti i sudjelovanju na manifestaciji, nadamo se da će mu naš doprinos pomoći u njegovom cilju.

Manifestaciju su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te potpredsjednici Davor Pleško, Dalibor Kratohvil i Elida Marković, gradonačelnik grada Donja Stubica Nikola Gospočić, njegov zamjenik Luka Grabušić, predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa te ostali uvaženi gosti.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i suradnicima manifestacije, gostima, sponzorima, posjetiteljima te posebno našim obrtnicima što su odvojili svoje vrijeme i osobnim angažmanom doprinijeli uspješnosti cijelog događaja.

Udruženje obrtnika Stubica teritorijalno pokriva pet jedinica lokalnih samouprava, slična manifestacija planira se organizirati svake naredne godine u drugom gradu ili općini s našeg područja.

 

Humanitarni obrtnički lonec

E-mail Ispis

Pozivamo sve zainteresirane da podrže humanitarnu akciju "Humanitarni obrtnički lonec" u subotu 15.6.2019.g. od 16 sati u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici.

Humanitarnu akciju organizira Udruženje obrtnika Stubica u suradnji sa gradom Donja Stubica te TZ područja Donja i Gornja Stubica.

Udruženja obrtnika iz raznih dijelova Hrvatske će pripremati autohtona jela svoga kraja u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć pri financiranju robotske neurorehabilitacije Martina Lešteka iz Oroslavja.


Za zabavni dio programa pobrinuti će se Duo hands and voice „Tomi i Vladek“ te tamburaški sastav Stubički zvon.

Cilj projekta je promocija obrta i obrtništva, suradnje i gastronomske ponude karakteristične za određene regije.

Svi posjetitelji će moći kupiti bon po cijeni od 10,00 kn (1 bon/1 porcija hrane - 1 bon/1 piće).

U prilogu se nalazi letak navedenog događaja.


Attachments:
Download this file (OBRTNIČKI HUMANITARNI LONEC -za tisak.pdf)Letak HOL[ ]1349 Kb
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 42

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner