OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica
E-mail Ispis

UDRUŽENJE OBRTNIKA STUBICA

Matenačka cesta 6, 49240 Donja Stubica
Telefon: 049/286-088
Fax:049/286-410
Mob: 099/4323-595

Radno vrijeme ureda: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak: 8,00-16,00h
četvrtak: 12,00-20,00h

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Više...
 

OKKZŽ obilježila 25 godina rada

E-mail Ispis

4. studenog 2019.g. je u Humu na Sutli održana svečana sjednica Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije na kojoj je ujedno obilježeno 25 godina njenog rada. Na svečanosti su se okupili aktivni i umirovljeni obrtnici, predstavnici JLS, ostalih institucija i tvrtki, područnih obrtničkih komora te udruženja obrtnika. Svečanu proslavu podržali su i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, Josip Grilec predsjednik HGK ŽK Krapina i brojni drugi.

Tom prigodom uručene su se plakete OKKZŽ za 2019. godinu.

BRONČANA PLAKETA kao priznanje obrtnicima za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ za 2019. godinu, dodijeljena je:

1. IVANU VIDČEKU, vl. obrta „VIDIČEKTRANS“, iz UDRUŽENJA OBRTNIKA BEDEKOVČINA,

2.  DANIELU IVANIĆU, vl. obrta „FRIZERSKI SALON DANIEL iz UDRUŽENJA OBRTNIKA  GRADOVA DONJA STUBICA, OROSLAVJE I OPĆINA MARIJA BISTRICA, GORNJA STUBICA, STUBIČKE TOPLICE,

3.  DAMIRU SPORIŠU, vl. obrta „DMS – ELEKTRONIK“, Ravno Brezje 21, Kumrovec iz MEĐUOPĆINSKOG UDRUŽENJA OBRTNIKA  KLANJEC,

4.   MILANU FRLJUŽECU, vl. obrta  "FRLJA" građevinarstvo, usluge i trgovina, Petrovsko 46, Petrovsko iz UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA KRAPINE I OPĆINA ĐURMANEC, JESENJE, PETROVSKO I RADOBOJ,

5.  IGORU KEREPU, vl. obrta Završni radovi „KEREP“, Selno 34B, Krapinske Toplice iz UDRUŽENJE OBRTNIKA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE,

6.  DRAGUTINU BRAČUNU, vl. obrta  Bistro PAJDAŠ, Janka Leskovara 42/2, Pregrada iz UDRUŽENJA OBRTNIKA PREGRADA, HUM NA SUTLI DESINIĆ,

7. IVANU ĐURKIN-BENKOTIĆU, vl. obrta UGOSTITELJSKI OBRT „SERMAGE“, I. Krizmanića 15, Sveti Križ Začretje iz UDRUŽENJE OBRTNIKA SVETI KRIŽ ZAČRETJE,

8.   HRVOJU VRANČIĆU, vl. obrta ZLATARNA „VRANČIĆ“, Matije Gupca 33, Zabok iz UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA ZABOKA,

9.     ZVONKU SEDAK-BENČIĆU, vl. obrta PRANJE I PODMAZIVANJE VOZILA, V. Bukovec 5, Mače iz UDRUŽENJA OBRTNIKA ZLATAR.

SREBRNA PLAKETA kao priznanje obrtnicima, pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva,  za 2019. godinu dodijeljena je:

1.    MLADENU ŠOŠTARKO, vl. obrta VODO-LIMEX, obrt za građevinarstvo i poljoprivredu, iz UDRUŽENJA OBRTNIKA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE

2. TURISTIČKOJ ZAJEDNICI PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA, na prijedlog UO STUBICA, plaketu je primila direktorica Kornelija Vnučec u pratnji stručne suradnice Marine Breber.

3.   GRADU ZABOKU, na prijedlog UO ZABOK, plaketu je primio gradonačelnik Ivan Hanžek

ZLATNA PLAKETA kao najveće priznanje OKKZŽ, dodjeljuje se uglednom i časnom obrtniku  za dugogodišnji  doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području naše Komore. ZLATNA PLAKETA OKKZŽ za 2019. godinu dodijeljena je na prijedlog UO Krapina:

ŽELJKU MALIŠU, vl. obrta "MPR" OBRT ZA PROIZVODNJU METALNIH I PLASTIČNIH PROIZVODA I TRGOVINU, Petrovsko.

 

Predstavnici Udruženja obrtnika Stubica u Pakracu

E-mail Ispis

Na poziv Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, članovi Udruženja obrtnika Stubica su sudjelovali na 11. po redu sajmu Slavonski banovac u sklopu kojeg se 5. godinu za redom održava Grahfest-natjecanje u spravljanju graha.

Cjelodnevna gastro – turistička manifestacija u organizaciji Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca, Poduzetničkog centra Pakrac i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika održana je u Pakracu 19. listopada 2019.g.
Predstavnici Udruženja obrtnika Stubica posjetiteljima su ponudili domaće specijalitete od slanih narezaka, sira s vrhnjem do nekoliko vrsta domaćih kolača.
Kao i na svakoj sličnoj manifestaciji obrtnici su iskoristili priliku za razmjenu korisnih informacija, kontakata, promociju vlastitog Udruženja i kraja iz kojeg dolaze te ugodno druženje s kolegama iz cijele Hrvatske.

 

Umirovljeni obrtnici iz Siska u posjeti Hrv. zagorju i UO Stubica

E-mail Ispis

U nedjelju 13. listopada u pratnji predsjednice Udruženja obrtnika Sisak Ivanke Čačić i članice njihove Skupštine Katarine Matijević, umirovljeni sisački obrtnici posjetili su Hrvatsko zagorje.
Obilazak su započeli u Krapini razgledom Muzeja krapinskih neandertalaca. Nakon toga ugostili smo ih u sjedištu Udruženja obrtnika Stubica. Predsjednik Udruženja Nenad Kučiš svima je zaželio dobrodošlicu te ugodan boravak u našem kraju. Naglasio je odličnu suradnju sa Udruženjem obrtnika Sisak s kojim je naše Udruženje potpisalo Povelju prijateljstva i suradnje 2016. godine. Osim suradnje na području obrtništva, ostvarena su i predivna prijateljstva, istaknuo je predsjednik.

Uz stručno vodstvo Marine Breber iz Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica posjetili su Muzej seljačkih buna, Spomen park Rudolfu Perešinu i Gupčevu lipu u Gornjoj Stubici. Dio slobodnog vremena iskoristili su boravkom u Svetištu Majke Božje Bistričke.  Posjetu su završili kasnijim ručkom u ugodnom ambijentu ugostiteljskog objekta „Klet Zagorski dvori“ u Mariji Bistrici.

 

Članovi UO Stubica posjetili Makedoniju

E-mail Ispis

U razdoblju od 4. do 8. listopada 2019. godine članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice posjetili su Makedoniju.
Prvi na repertoaru bio je razgled grada Ohrida: Crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Klimenta, Samuilova tvrđava, Ali pašina đamija, Work shop ručne izrade papira…

Odlaskom na izlet brodićem do Sv. Nauma posjećen je čuveni manastir Sv. Naum izgrađen 900. godine na stijeni iznad jezera s pogledom na samo jezero i albanski grad Pogradec. Istog dana organizirana je zajednička večera u tradicionalnom restoranu Biljanini izvori gdje je upriličena folklorna večer uz tradicionalnu makedonsku glazbu.

Dolaskom u Skopje, uz pratnju lokalnog vodiča, razgledale su se znamenitosti grada: Tvrđava kale, crkva Sv. Saviora, Stari bazar, Kameni most, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II…

Uz posjetu  mnogih znamenitosti bilo je prilike kušati razne makedonske specijalitete i delicije te kupnju tradicionalnog nakita i suvenira.

Tijekom cijelog putovanja pratila nas je gospođa Mirjana Mikac, kojoj se zahvaljujemo na izvrsnom vođenju i strpljenu. Vesela atmosfera i dobro raspoloženje tokom sva četiri dana rezultiralo je zadovoljstvom putnika te se već nazire novo putovanje na proljeće sljedeće godine.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 44

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner