OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Brošura o fiskalizaciji

E-mail Ispis

         Fiskalizacija u prometu gotovinom je skup mjera što ih od 1. siječnja 2013. provode obveznici fiskalizacije u cilju nadzora prometa u gotovini.
Da bi objasnili koje su obveze osoba koje su dužne izdavati račune, Ministarstvo financija - Porezna uprava objavilo je brošuru obveza fiskalizacije (u prilogu).

Prema odredbama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, prometom u gotovini smatra se plaćanje za isporučena dobra ili obavljene usluge novčanicama i kovanicama što se smatraju platežnim sredstvom, kreditnim i debitnim karticama, čekom, ili drugim sličnim načinima plaćanja, osim izravnog plaćanja na račun.

Attachments:
Download this file (FiskalizacijaWEB.pdf)FiskalizacijaWEB.pdf[ ]890 Kb
 

Poziv na informativnu radionicu "Poduzetnički impus 2013."l

E-mail Ispis

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organizira prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

 Informativna radionica će se održati 1. ožujka 2013. godine s početkom u 13:30 sati u Krapini u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13., a koju će ispred Ministarstva poduzetništva i obrta održati gospodin Dražen Pros, zamjenik ministra, i gospođa Danijela Žagar. U prvom dijelu informativne radionice bit će prezentirani dostupni natječaji unutar Poduzetničkog impulsa, dok je drugi dio namijenjen interakciji poduzetnika i predstavnika Ministarstva.  

Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska Hrvatske u EU, a istim je predviđeno ukupno 730.573.134 kn bespovratnih sredstava namijenjenih subjektima malog gospodarstva.

 Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavnicu koja se nalazi u prilogu  najkasnije do 28. veljače 2013. godine.

Za sva dodatna pitanja oratite se: Mirela Kerep, tel: +385 (0)49 373 161, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

   

"Poduzetnički impuls" 2013.

E-mail Ispis

Ministarstvo poduzetništva i obrta temeljem „Poduzetničkog impulsa“ 2013 . Programa poticanja poduzetništva i obrta poticanja  objavilo je dana  09.02. 2013. u dnevnom tisku  i na web stranicama: www.minpo.hr  Javni poziv za uključivanje u poticajne projekte Ministarstva.
Predmet javnog poziva je dodjela sredstava Ministarstva u slijedećim projektima
Poduzetnički impuls 2013. –I. ciklus
-Mjera A – Razvoj mikropoduzetništva i obrta

Mjera A 1 – Mikropoduzetništvo i obrt
Mjera A 2 – Poduzetništvo kreativnih industrija
Mjera A 3 – Mladi i početnici u poduzetništvu
Mjera A 4 – Zadružno poduzetništvo
Mjera A 5 - Jačanje poslovne konkurentnosti klastera

- Mjera B – Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika

  Mjera B1 – Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika

Sve detaljne informacije: Javni poziv, prijavni obrazac, skupnu izjavu, izjavu o korištenju državnih potpora male vrijednosti, obrazac ugovora, obrazac proračuna te obrazac izvješća o provedbi možete naći na web adresi Ministarstva: www.minpo.hr
             Prijave za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem Prijavnog obrasca AMPO/2013. uz koji se prilaže i tražena dokumentacija, s projektnim prijedlogom izrađenim po svim obveznim točkama sadržajnog dijela i tablicom proračuna te traženom dokumentacijom koja se podnosi u dva uvezena primjerka (jedan izvornik i jedna preslika, unutar jedne omotnice) poštom ili osobno u pisarnicu Ministarstva u zatvorenoj omotnici na adresu:

                                MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Javni poziv - Mjera A. Razvoj mikro poduzetništva i obrta (dalje naznačiti aktivnosti npr. A1 Mikro poduzetništvo i obrt“

                                       Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb

 Poziv je otvoren danom objave u dnevnim novinama i na mrežnim stranicama Ministarstva (www.minpo.hr) i HAMAG  INVEST-a (www.hamaginvest.hr)
i traje do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2013. godine.

 

Povoljniji krediti za obrtnike

E-mail Ispis

HOK i ZABA potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji 

Nastavljajući uspješnu suradnju s ciljem potpore hrvatskim obrtnicima, Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju članova Hrvatske obrtničke komore. Ovim se ugovorom obrtnicima omogućuje povoljnije kratkoročno i dugoročno kreditiranje tijekom 2013. godine.

Članovima Hrvatske obrtničke komore odobravaju se kratkoročni krediti za financiranje sezonskih poslova, financiranje ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga kao i financiranje ostalih potreba za obrtnim sredstvima, dok se dugoročni krediti mogu koristiti za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Uz povoljnije kamatne stope, kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Više...
 


Stranica 18 od 21

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner