OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Posjet Vukovaru

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika Bedekovčina organiziralo je 13. i 14. listopada 2018. g. za svoje članove odlazak na dvodnevni izlet u Vukovar- Ilok -Đakovo. Prvi dan obrtnici su obišli Vukovar: otišli do Trpinjske ceste "groblja tenkova", posjetili Vukovarsku bolnicu, Vodotoranj, Ovčaru, Memorijalno groblje, dvorac Eltz .. Nakon Vukovara otišli su Ilok, najistočniji grad u Hrvatskoj povrh Dunava. Po završetku razgleda Iloka, otišli su u obilazak Iločkih podruma.   Drugi dan razgledali su Đakovo, Slavonski Brod i Požegu.


 

Radionice za obrtnike

E-mail Ispis

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. će do kraja studenog 2018. godine organizirati radionice u Energetskom centru Bračak.

Edukativne radionice namijenjene su svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima u svrhu informiranja o digitalnom marketingu, društvenim mrežama, izradi web stranica te trade marketingu i distribuciji proizvoda.

Trodnevna radionica će se održati u vremenskom periodu od 19.-23. studenog 2018. godine, a dvodnevna radionica od 26.-27. studenog 2018. godine u Energetskom centru Bračak.

Prijave na Javni poziv podnose se Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije d.o.o., na obrascu PO-EDU_17, kojem se prilaže Izjava o primljenim potporama male vrijednosti (obrazac IZJ-17).

Prijava se može izvršiti na način da ispunjenu pdf. prijavnicu poduzetnici pošalju e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sve ostale informacije vezane uz prijavu možete pronaći na službenoj stranici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. ili putem elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do dana provedbe same radionice.

 

 

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o.

Frana Galovića 1b  I   49 000 Krapina  I  Hrvatska

Entrepreneurial Center of Krapina-Zagorje County Ltd.

Frana Galovića 1b 49 000 Krapina I Croatia

m. + 385 99 393 7029 I  w. www.poduzetnickicentar-kzz.hr

 

Novi Zakon o šumama

E-mail Ispis

Od 2019. doprinos za šume plaćaju samo veliki poduzetnici

Novi Zakon o šumama (Narodne novine 68/2018) donosi niz novih odredbi među kojima se posebno ističe djelomično ukidanje obveze plaćanja doprinosa za opće korisne funkcije šuma.

Naime prema novom Zakonu ovu naknadu plaćaju samo pravne i fizičke osobe koje u Hrvatskoj obavljaju gospodarsku djelatnost, a ostvaruju prihode veće od tri milijuna kuna godišnje.

To znači sve tvrtke i obrti, odnosno fizičke i prave osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, a koje ostvaruju ukupni godišnji prihod manji od tri milijuna kuna su oslobođene ove naknade.

Ova se odredba koja je propisana člankom 65. Zakona o šumama primjenjuje od 1. siječnja 2019. godine, što znači da su svi poduzetnici dužni napraviti obračun na Obrascu OKFŠ i platiti doprinos za šume za 2018. godinu s obvezujućim rokom do 30. travnja 2019. godine.

Novim Zakonom o šumama za obveznike naknade opće korisnih funkcija šuma, iznos naknade i dalje ostaje 0,0265% ukupnog  ostvarenog prihoda u prethodnoj godini.

 

Održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis

1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine. održana je dana 01.09.2018. godine.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 21 člana: Vesna Mitrečić, Ivan Jaković, Damir Stanić, Zdenka Meštrović, Anita Ana Bačani, Vlado Franc, Stjepan Kotarski, Antun Blazinić, Anica Sys, Zdravko Mlakar, Tomislav Omerza, Davor Franc, Dragutin Jurčec, Zlatko Ban, Mladen Herceg, Eduard Roškar, Goran Košutić, Stjepan Hrvoj, Mirjan Sedak Benčić, Marija Horvat i Ivan Vidiček.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja obrtnika Bedekovčina u mandatnom razoblju 2018.-2022. izabran je Stjepan Kotraski, vlasnik obrta Instalacije - trgovina „PLINOTEHNIKA „. Obrt ima otvoren od 1995. godine.

Stjepan Kotarski je od 2010.g. predsjednik Ceha uslužnih obrta, član Upravnog odbora i član Skupštine Udruženja, a od 2015. godine predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina. Član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.godine, te član Ceha uslužnog obrta u mandatu 2010.-2014.

Na dužnost potpredsjednika Udruženja obrtnika Bedekovčina izabran je Dragutin Jurčec.

Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Vesna Mitrečić, Anita Ana Bačani, Zdenka Meštrović, Zdravko Mlakar, Vlado Franc, Dragutin Jurčec i Damir Stanić, te članovi po prijedlogu predsjednika: Zlatko Ban i Zdenko Mihalinec.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Davor Franc, Zdravko Celjak i Zlatko Sente.

Izabran je i predstavnik u Skupštinu OKKZŽ:  Stjepan Kotarski

Novoizabrani predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju i podršci. Pozvao je članove da se još aktivnije uključe u rad Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Tomica Jurinjak. Čestitao je predsjedniku Stjepanu Kotarskom na dužnosti predsjednika  kao i ostalim članovima Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti u ovom mandatu.

 

Prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja

E-mail Ispis

U Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Brestovec Orehovički  dana 13.03.2018. godine održane su Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2018. godinu. Prezentaciju su zajednički organizirali Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje i srednje škole KZŽ.

Učenicima sedmih i osmih razreda i njihovim roditeljima se je prezentiralo kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prezentacijama je također prisustvovao  g. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i  načelnik Općine Bedekovčina g. Darko Ban.
Nakon uvodnih riječi ravnatelja škola, započelo se je s  prezentacijama.

Tijek prezentacije:

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i ugostiteljstvo

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika Bedekovčina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Nakon predstavljanja Jedinstvenog modela obrazovanja za trogodišnja zanimanja i prikazanih filmova, učenicima i roditeljima obratio se župan KZŽ g. Željko Kolar i istaknuo potrebu  i prednost za školovanje djece u obrtničkim zanimanjima. Istaknu je da KZŽ svake godine dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja.

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su učenici dobili promotivne materijale pojedinih škola, HZZ i OKKZŽ.

Trogodišnja deficitarna zanimanja su: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoistalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar,kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar.

 


Stranica 5 od 21

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner