OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

"Obrtnička početnica"

E-mail Ispis

U cilju promoviranja obrtništva kao i unapređenja poslovanja obrtnika, Hrvatska obrtnička komora pokrenula je „Obrtničku početnicu“ u kojoj će se na web stranici www.hok.hr na pristupačan način omogućiti upoznavanje s osnovnim pojmovima iz područja obrtništva.

„Obrtnička početnica“ namijenjena je, prije svega, budućim obrtnicima kojima će pomoći pri donošenju odluke o ulasku u svijet obrtništva te pružiti uvid u prava i obveze s kojima se susreću u svom poslovanju.

Time Hrvatska obrtnička komora želi još više unaprijediti informiranost sadašnjih i budućih članova te jednostavnim i pristupačnim jezikom olakšati snalaženje u sve složenijim uvjetima poslovanja i zakonskim propisima.

Uz već postojeće savjetovanje o poslovanju u obrtu s bazom najčešćih pitanja i odgovora iz područja obrtništva koje se nalazi na web stranici HOK-a, pripremljena su dva vodiča (Poslovne knjige obrtnika i Poslovanje obrtnika „paušalista“), a predviđeno je dalje proširenje tema iz drugih područja obrtništva.

Poslovne knjige obrtnika

Paušalno oporezivanje dohotka

 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva

E-mail Ispis

Na stranicama Ministarstva turizma objavljen javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

 • Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam i Objekata u domaćinstvu
 • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma
 • Mjera C – dostupnost i sigurnost
 • Mjera D - prepoznatljivost

2. Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe – privatni iznajmljivači

3. Javni poziv otvoren je danom objave na internetskim stranicama Ministarstva, a traje do zaključno 10. travnja 2017. godine.

U privitku se nalaze javni poziv i program, a cjelokupna dokumentacija dostupna je na linku:

http://www.mint.hr/default.aspx?id=370

1_170301_javni-poziv.pdf 219,82 kB

2_170301_program.pdf 477,45 kB

 

HAMAG BICRO -predavanje

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s HAMAG-BICRO organizirala je predavanje pod nazivom ESIF FINANCIJSKI INSTRUMENTI koje  se održalo 07. ožujka 2016. (utorak) s početkom u 11,00 sati u dvorani za sastanke HGK – ŽK Krapina

Predstavljeni su ESIF zajmovi koji obuhvaćaju sljedeće programe:

 • Mikro investicijski zajmovi – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mikro zajmovi za obrtna sredstva – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 1,5% do 3,5% u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mali zajmovi – za mikro, male i srednje poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5% do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 25.000,01 do 50.000 eura.

Također,  su predstavljeni i ESIF jamstveni programi koji obuhvaćaju:

 • ESIF Pojedinačna jamstva
 • ESIF Portfeljna jamstva

Više informacija o programima na: www.hamagbicro.hr/financijski-instrumenti

 

Objavljeni natječaji Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

Krapinsko -zagorska županija raspisala je Natječaj za obrtnike koji imaju registriranu poljoprivrednu djelatnost.

 

Održana sjednica skupštine Udruženja

E-mail Ispis

Dana 15. studenog 2016. godine u prostorijama Udruženja održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja  obrtnika Bedekovčina. Na sjednici je usvojen Financijski plan za 2017. godinu, Program rada za 2017. godinu te je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja. Nakon radnog dijela Skupštine, predsjednik Udruženja Stjepan Kotarski uz potpredsjednika Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Darka Vargu uručio je priznanja obrtnicima Udruženja.
Priznanja za dvadeset godina u obrtništvu dobili su: Mira Stanić, vlasnica obrta Trgovina "MIRA",
Davor Piljek,vlasnik obrta: Trgovina Piljek,
Božidar Trčak,vlasnik obrta Zemljani radovi "Trčak"
Dawid Krznar,vlasnik obrta: Prijevoz i strojni iskop "Krznar"
Bruno Bičanić, vlasnik obrta "BB SOFT" informatičke usluge

a za dvadeset pet godina u obrtništvu priznanje su dobili:
Vesna Mitrečić, vlasnica obrta:Frizerski salon "MEN"
Katica Kvež, vlasnica obrta : Caffe bar "Tomislav"
Josip Novosel,vlasnik obrta: Vulkanizer
Emil Miholić, vlasnik obrta: Prijevoz-trgovina "Miholić"
Dražen Papiga, vlasnik obrta: Vulkanizer i autopraona

SREBRNU PLAKETU kao najviše priznanje pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva, a koja se dodijeljuje povodom dan Komore dobio je: ANTUN BLAZINIĆ, vlasnik obrta „TONČEK COLOR“ graditeljstvo, Naselje Malekovec 14, Bedekovčina

Povolju Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih zanimanja dobili su:
- Mladen Vurnek, vlasnik obrta Tloriss, obrt za popravak oružja i trgovinu
- Zvonko Jakuš, vlasnik obrta "TARAC" građevinarstvo, prijevoz i trgovina.

Attachments:
Download this file (IMG_0991.2016 (2).JPG)Dobitnici priznanja UO Bedekovčina[Dobitnici priznanja UO Bedekovčina]2117 Kb
 


Stranica 5 od 18

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner