OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis

1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine. održana je dana 01.09.2018. godine.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 21 člana: Vesna Mitrečić, Ivan Jaković, Damir Stanić, Zdenka Meštrović, Anita Ana Bačani, Vlado Franc, Stjepan Kotarski, Antun Blazinić, Anica Sys, Zdravko Mlakar, Tomislav Omerza, Davor Franc, Dragutin Jurčec, Zlatko Ban, Mladen Herceg, Eduard Roškar, Goran Košutić, Stjepan Hrvoj, Mirjan Sedak Benčić, Marija Horvat i Ivan Vidiček.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja obrtnika Bedekovčina u mandatnom razoblju 2018.-2022. izabran je Stjepan Kotraski, vlasnik obrta Instalacije - trgovina „PLINOTEHNIKA „. Obrt ima otvoren od 1995. godine.

Stjepan Kotarski je od 2010.g. predsjednik Ceha uslužnih obrta, član Upravnog odbora i član Skupštine Udruženja, a od 2015. godine predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina. Član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.godine, te član Ceha uslužnog obrta u mandatu 2010.-2014.

Na dužnost potpredsjednika Udruženja obrtnika Bedekovčina izabran je Dragutin Jurčec.

Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Vesna Mitrečić, Anita Ana Bačani, Zdenka Meštrović, Zdravko Mlakar, Vlado Franc, Dragutin Jurčec i Damir Stanić, te članovi po prijedlogu predsjednika: Zlatko Ban i Zdenko Mihalinec.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Davor Franc, Zdravko Celjak i Zlatko Sente.

Izabran je i predstavnik u Skupštinu OKKZŽ:  Stjepan Kotarski

Novoizabrani predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju i podršci. Pozvao je članove da se još aktivnije uključe u rad Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Tomica Jurinjak. Čestitao je predsjedniku Stjepanu Kotarskom na dužnosti predsjednika  kao i ostalim članovima Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti u ovom mandatu.

 

Prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja

E-mail Ispis

U Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Brestovec Orehovički  dana 13.03.2018. godine održane su Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2018. godinu. Prezentaciju su zajednički organizirali Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje i srednje škole KZŽ.

Učenicima sedmih i osmih razreda i njihovim roditeljima se je prezentiralo kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prezentacijama je također prisustvovao  g. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i  načelnik Općine Bedekovčina g. Darko Ban.
Nakon uvodnih riječi ravnatelja škola, započelo se je s  prezentacijama.

Tijek prezentacije:

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i ugostiteljstvo

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika Bedekovčina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Nakon predstavljanja Jedinstvenog modela obrazovanja za trogodišnja zanimanja i prikazanih filmova, učenicima i roditeljima obratio se župan KZŽ g. Željko Kolar i istaknuo potrebu  i prednost za školovanje djece u obrtničkim zanimanjima. Istaknu je da KZŽ svake godine dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja.

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su učenici dobili promotivne materijale pojedinih škola, HZZ i OKKZŽ.

Trogodišnja deficitarna zanimanja su: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoistalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar,kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar.

 

"Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo"

E-mail Ispis

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“."

"Prijave se zaprimaju isključivo od 1.3.2018. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 2.11.2018. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) te fizičkim osobama.

Namjena sredstava je za:

 • obrazovanje u 2017. i 2018. godini za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su uređena Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08), odnosno Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik („Narodne novine“, broj 134/15)
 • ishođenje dozvole (licencije) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u 2017. i 2018. godini.

Sredstva se odobravaju u visini do 80% od iznosa opravdanih troškova za:

 • Polaganje majstorskog ispita - 2.600,00 kuna
 • Pripremu za polaganje majstorskog ispita - najviše 5.400,00 kuna
 • Polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti/polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik - 1.200,00/1.500,00 kuna
 • Pripremu za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti - najviše 3.200,00 kuna
 • Prekvalifikaciju za zanimanja u sustavu vezanih obrta koja se izvode prema Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) - stvarni troškovi školarine
 • Polaganje pomoćničkog ispita - 1.200,00 kuna
 • Izdavanje dozvola (licenci) za izvođenje praktičnog dijela naukovanja - stvarni troškovi

Sve informacije o Programu „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ te popis tražene dokumentacije možete pronaći OVDJE."

 

Prezentacije obrtničkih zanimanja

E-mail Ispis

U suradnji Udruženja obrtnika Bedekovčina i Srednje škole Bedekovčina organizirana  je prezentacija obrtničkih zanimanja za učenike sedmih i osmih razreda OŠ Bedekovčina i OŠ Brestovec Orehovički. Prezentacija je održana u subotu 3. veljače 2018. godine u Srednjoj školi  Bedekovčina na poligonima za praktičnu nastavu građevinskih programa.

Učenicima su obrtnici prikazali pojedine faze izrade.
Obrtnici koji su predstavili svoje zanimanje su
Stjepan Kotarski , vlasnik obrta: Instalacije- trgovina "Plinotehnika", koji je učenicima prikazao fazu postavljanja instalacije za grijanje,
Zdenko Mihalinec, vlasnik obrta: MIHA MONT obrt za tesarsko limarsko radove
Siniša Miholić, vlasnik obrta : "MIHOLIĆ" obrt za završne radove.

Vezano uz poljoprivredno učilište, učenici su posjetili i plastenike.

Na kraju su obišli i dvije obrtničke radionice i to:
Stolariju Frenki, vlasnika Davora Franca i  radionicu Metalni prizvodi "Špiranec" , vlasnika Zdravka Špirenec.
Obrtnici su učenike proveli kroz svoje radionice i upoznali ih sa pojednimin fazama rada i gotovim proizvodima.
Prezentacije su održane u cilju da bi se učenicima približila pojedina zanimanja i da bi lakše mogli izabrati svoje buduće zanimanje.

 

Iznajmljuje se poslovni prostor

E-mail Ispis

Iznajmljuje se poslovni prostor od 25 m2 na drugom katu u zgradi Tržnice  u Bedekovčini.

Za sve informacije javite se u Udruženje obrtnika Bedekovčina na telefon 049/214-730

ili mobitel:098/250-555

 


Stranica 4 od 20

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner