OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Humanitarni koncert

E-mail Ispis

Zajedničkim odlaskom sa drugim Udruženjima, obrtnici Udruženja obrtnika Bedekovčina prisustvovali su humanitarnom koncertu koji se je održavao dana 31.listopada u KD Lisinski, te kupnjom ulaznica podržali humanitarnu akciju za "Prijenosni inkubator za Zagorje".

 

 

Održana sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis

Dana 30.listopada održana je 2.sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Bedekovčina. Na sjednici se je raspravljalo između ostalog i o Izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2018. g., Finacijskom planu za 2019.g., Programu rada za 2019.g. Na kraju sjednice članovima Upravnog odbora pridružili su se načelnik Općine Bedekovčina g.Darko Ban i njegov zamjenik g.Janko Buzjak, te su izvjestili članove Upravnog odbora o aktualnostima koje se odvijaju na području općine.

 

Posjet Vukovaru

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika Bedekovčina organiziralo je 13. i 14. listopada 2018. g. za svoje članove odlazak na dvodnevni izlet u Vukovar- Ilok -Đakovo. Prvi dan obrtnici su obišli Vukovar: otišli do Trpinjske ceste "groblja tenkova", posjetili Vukovarsku bolnicu, Vodotoranj, Ovčaru, Memorijalno groblje, dvorac Eltz .. Nakon Vukovara otišli su Ilok, najistočniji grad u Hrvatskoj povrh Dunava. Po završetku razgleda Iloka, otišli su u obilazak Iločkih podruma.   Drugi dan razgledali su Đakovo, Slavonski Brod i Požegu.


 

Radionice za obrtnike

E-mail Ispis

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. će do kraja studenog 2018. godine organizirati radionice u Energetskom centru Bračak.

Edukativne radionice namijenjene su svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima u svrhu informiranja o digitalnom marketingu, društvenim mrežama, izradi web stranica te trade marketingu i distribuciji proizvoda.

Trodnevna radionica će se održati u vremenskom periodu od 19.-23. studenog 2018. godine, a dvodnevna radionica od 26.-27. studenog 2018. godine u Energetskom centru Bračak.

Prijave na Javni poziv podnose se Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije d.o.o., na obrascu PO-EDU_17, kojem se prilaže Izjava o primljenim potporama male vrijednosti (obrazac IZJ-17).

Prijava se može izvršiti na način da ispunjenu pdf. prijavnicu poduzetnici pošalju e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sve ostale informacije vezane uz prijavu možete pronaći na službenoj stranici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. ili putem elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do dana provedbe same radionice.

 

 

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o.

Frana Galovića 1b  I   49 000 Krapina  I  Hrvatska

Entrepreneurial Center of Krapina-Zagorje County Ltd.

Frana Galovića 1b 49 000 Krapina I Croatia

m. + 385 99 393 7029 I  w. www.poduzetnickicentar-kzz.hr

 

Novi Zakon o šumama

E-mail Ispis

Od 2019. doprinos za šume plaćaju samo veliki poduzetnici

Novi Zakon o šumama (Narodne novine 68/2018) donosi niz novih odredbi među kojima se posebno ističe djelomično ukidanje obveze plaćanja doprinosa za opće korisne funkcije šuma.

Naime prema novom Zakonu ovu naknadu plaćaju samo pravne i fizičke osobe koje u Hrvatskoj obavljaju gospodarsku djelatnost, a ostvaruju prihode veće od tri milijuna kuna godišnje.

To znači sve tvrtke i obrti, odnosno fizičke i prave osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, a koje ostvaruju ukupni godišnji prihod manji od tri milijuna kuna su oslobođene ove naknade.

Ova se odredba koja je propisana člankom 65. Zakona o šumama primjenjuje od 1. siječnja 2019. godine, što znači da su svi poduzetnici dužni napraviti obračun na Obrascu OKFŠ i platiti doprinos za šume za 2018. godinu s obvezujućim rokom do 30. travnja 2019. godine.

Novim Zakonom o šumama za obveznike naknade opće korisnih funkcija šuma, iznos naknade i dalje ostaje 0,0265% ukupnog  ostvarenog prihoda u prethodnoj godini.

 


Stranica 3 od 20

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner