OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh prijevoznika Prijevoznici PDV moraju platiti u svakoj zemlji kroz koju prevoze

Prijevoznici PDV moraju platiti u svakoj zemlji kroz koju prevoze

E-mail Ispis

HOK - 08.11.2013.

Sekcija prijevoza putnika u cestovnom prometu (autobusima) održala je 7. studenog svoju 2. sjednicu kako bi bili raspravljeni aktualni problemi i teme poput obračuna PDV-a, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i periodičke izobrazba vozača.Najviše rasprave, pitanja i razmjene saznanja i iskustava izazvala je tema o obračunu PDV-a u zemljama EU i ostalima, jer se pokazalo da je praksa u zemljama EU različita od primjerice prakse oko naplate PDV-a stranim prijevoznicima koji prometuju na području Bosne i Hercegovine.Naime, mjestom obavljanja usluga prijevoza putnika smatra se mjesto gdje se obavlja prijevoz, razmjerno prijeđenim udaljenostima, te se za to mjesto obračunava PDV (ne i za međunarodni promet putnika cestom i željeznicom, koji oslobođen PDV-a).

Za putovanje iz Hrvatske u npr. Španjolsku to znači, da razmjerno prijeđenim udaljenostima treba platiti PDV u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Francuskoj i Španjolskoj, to jest prijaviti se poreznim organima u svim tim zemljama, a potom i prijaviti PDV te dobiti oslobođenja od plaćanja PDV-a za troškove učinjene u tim zemljama.Iskustva govore da je npr. u Sloveniji lako i brzo moguće prijaviti se i dobiti porezni broj u najbližoj poreznoj ispostavi.S druge strane u BiH treba imati poreznog zastupnika tj. fizičku ili pravnu osobu koja garantira za obveze prema poreznoj upravi u toj zemlji, što je za prijevoznike putnika u cestovnom prometu složenije i skuplje.Kako bi ta procedura bila ipak jednostavnija, članovi Sekcije prijevoza putnika u cestovnom prometu predložili su da se prijevoznici prijave tako, da će za grupu njih jedan predstavnik ishoditi porezne brojeve. U slučaju da prijevoznici nisu registrirani u poreznim upravama i inozemstvu, mogu im se dogoditi brojne neprilike poput isključivanja iz prometa dok se ne plate pripadajuće kazne.

O Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu koji je stupio na snagu početkom srpnja ove godine istaknuto je, da je ovoga puta Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nakon široke rasprave i nekoliko sastanaka oko prijedloga zakona, prihvatilo priličan broj prijedloga i sugestija samih prijevoznika.Na primjer vozač u autotaksi prijevozu mora biti vozač sa srednjom stručnom spremom (kako se tražilo od strane prijevoznika), kao i kod prijevoza za vlastite potrebe i vožnje vozila iznad 3,5 tone.

Omogućeno je navedenim zakonom da se povremeni prijevoz putnika može obavljati osobnim vozilima (8+1 i 7+1), a licencija za javni cestovni prijevoz izdaje se na razdoblje od 10 godina (do sada se izdavala na 5 godina).Također i obrtnici mogu otvoriti centar za osposobljavanje za početnu i periodičnu obuku vozača kao što se tražilo, te je ukinuta lista putnika za prijevoz unutar zemalja EU-a itd.Po novom zakonu, izvod licencija važi za tvrtku, a ne za vozilo i izdaje se na 10 godina, što je također bio zahtjev prijevoznika.Prijevoznici su također tražili da se ispita je li moguće dobiti potvrdu o obavljenoj inspekciji i onda kada je nalaz uredan tj. nisu nađene greške u poslovanju prijevoznika, jer bi se na taj način moglo dokazati kontinuitet urednog poslovanja i možda smanjiti mogućnost da se provode učestali nadzori nad istim prijevoznicima.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner