OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh ugostitelja Inicijativa OKKZŽ i Ceha ugostitelja OKKZŽ

Inicijativa OKKZŽ i Ceha ugostitelja OKKZŽ

E-mail Ispis

Sukladno Odluci koja se očekuje, vezano uz početak rada svih ostalih ugostiteljskih objekata  od 11. svibnja 2020.  za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koju će donijeti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Ceha ugostitelja OKKZŽ na pažnju župana Krapinsko-zagorske županije g. Željka Kolara, upućena je inicijativa za uvažavanje novog načina poslovanja obrta ugostiteljske djelatnosti, koja će podrazumijevati i toleranciju turističkih inspekcija.

Ovom inicijativom istaknuto je kako se OKKZŽ i Ceh ugostitelja nadaju da će obrtima ugostiteljske djelatnosti biti omogućeno, bez ishođenja dodatne papirologije, proširenje korištenja trgova, platoa, ulica i ostalih javnih površina, a sve kako bi se poštivale propisane epidemiološke mjere.

Nastavno navedenom, zatražilo se da i Županija uputi podršku prema gradovima i JLS, da stave na raspolaganje spomenute površine bez plaćanja naknada i da na taj način osiguraju svojim obrtnicima ugostiteljske djelatnosti isplativost poslovanja.

Pritom se osobito skrenula pažnja na potrebu fleksibilnost i uvažavanje novonastale situacije u svezi nadzora i ishođenja novih investicija ili nove dokumentacije koja bi opteretila poslovanje obrtnika ugostiteljske djelatnosti a koja je bila osobito pogođena zatvaranjem istih.

Ispred OKKZŽ i Ceha ugostitelja OKKZŽ istaknuta je uvjerenost kako će kao i do sada Krapinsko-zagorska županija zasigurno i ovaj put iskazati razumijevanje i uvažavanje potreba obrtnika ugostiteljske djelatnosti na području Krapinsko-zagorske županije

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner