OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Pregrada 10. Obrtniča noć UO Pregrada, Hum na Sutli i Desinić

10. Obrtniča noć UO Pregrada, Hum na Sutli i Desinić

E-mail Ispis

U Humu na Sutli, općini koja teritorijalno pripada Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u kojoj živi i radi 90-tak obrtnika pretežito proizvodne i prijevozničke djelatnosti, u subotu, 23. veljače 2019.g. održana je „10. Obrtnička noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Svečanosti „10. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  130 osoba a kao i prethodnih godina, sa nama su bili Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, , Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,   Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Načelnik Općine Hum na Sutli, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dragutin Ranogajec, Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,   načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin,    te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Hum na Sutli,   Potpredsjednik HOK-e i Predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec , i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.

PRIZNANJE ZA 20 GODINA PRIMILI SU:

Nenad Gretić, Ljiljana  Hajdinjak, Milica Kunštek, Stjepana Košanski i Marijan Šurbek.

PRIZNANJE ZA 25 GODINA PRIMILI SU:

Branka Gretić, Mirko Bukovšak, Darko Halužan, Zlatko Golubić, Janko Briševac, Mladen Cerovski, Mario Ivanjko, Cvetka Šolman, Ivan Posavec, Igor Kurko, Dubravko Domjanić, Robert Javorić, Josip Cerovski i Zdravko Smrkulj.

PRIZNANJE ZA 30 GODINA  primio je Darko Špoljar. PRIZNANJE ZA 35 GODINA PRIMILI SU: Ankica Javorić, Mario Bele, Franc Gangl.

PRIZNANJE ZA 40 GODINA PRIMILI SU: Ivan I Tomislav Pildek, ,Anđelko Štruklec.

Za 60 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu „KRAČUN“, vl. Ivan Kračun, a za 65. godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu Mesnica „KANTOCI“, vl. Marko Kantoci.

I  ove godine  „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici, pa su se tako našem pozivu rado odazvali: Stjepan Štruklec, Stanko Štruklec, Josip Pildek,Ivo i Anđela Špiljak, Ivan i Lidija Kračun, Čedomir Bele, Vlado Ivanjko,  Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić.

Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su dino Miklaužić, pobjednik 2. sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog natjecanja „Zvjezdice“ i njegova sestra Karla.

Za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „F band“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner