OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dodjela priznanja za ostvarene rezultate u okviru provedbe prve Nacionalne kampanje

E-mail Ispis PDF

Zavod za unapređivanje zaštite na radu kao središnja javna ustanova nadležna za praćenje i unapređivanje područja zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je 2016.godine prvu Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu" 2016.-2018.

Cilj ove Nacionalne kampanje je  podizanje svijesti o značaju sprečavanja rizika na mjestima rada, o potrebi uključivanja zaštite na radu u strateške i operativne planove poslovanja, o primjeni inovativnih rješenja na povećanju sigurnosti rada te provedbi mjera i aktivnosti kojima se postižu pozitivni učinci na smanjivanju broja ozljeda na radu, profesionalnih i drugih bolesti povezanih s radom.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:45 Više...
 

Potpisan Ugovor za projekt "Internacionalizacija poslovanja MSP - ova

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt KK.03.2.1.09.0003  „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“.

Potpisom predsjednika Dragutina Ranogajca u ime HOK-a kao korisnika projekta, Ugovor je stupio na snagu.

 

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:46 Više...
 

"Večer kulinarske baštine" u Imotskom

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika Imotski u suradnji sa Gradom Imotskim, Turističkom zajednicom Grada Imotskog, Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije, Obrtničko- industrijskom školom Imotski i ostalim partnerima po prvi puta je organiziralo gastronomsku manifestaciju Večer kulinarske baštine dana 11. kolovoza 2018. godine.

Cilj „Večeri kulinarske baštine“ je da postane tradicionalna manifestacija na kojoj obrtnici svojim zajedničkim snagama promoviraju raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude cijele zemlje.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice se aktivno uključilo i podržalo svojim sudjelovanjem organizaciju prve takve večeri.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:46 Više...
 

Stav HOK- a o najavljenim izmjenama poreznih propisa

E-mail Ispis PDF

Vlada RH je nakon sjednice održane 2. kolovoza 2018. godine predstavila planirane izmjene sedam poreznih propisa, a Ministarstvo financija je istoga dana otvorilo javno savjetovanje. Hrvatska obrtnička komora ocjenjuje pozitivnim nastojanja Vlade za rasterećenje gospodarstva i građana jer se time jača sektor potražnje na tržištu i posljedično potiče rast gospodarstva.

Ažurirano Petak, 07 Rujan 2018 15:46 Više...
 

Novo povećanje kvota za zapošljavanje stranaca

E-mail Ispis PDF

Od 5. kolovoza 2018. godine na snazi je odluka o još jednom povećanju kvota za zapošljavanje stranaca i to osobito za djelatnost turizma i ugostiteljstva. Vlada Republike Hrvatske nove je izmjene usvojila na sjednici održanoj prošlog tjedna, uvažavajući inicijativu poslovnog sektora (HOK-a, HGK i HUP-a), potaknutu sve većim problemima obrtnika i poduzetnika koji ne mogu pronaći odgovarajuće stručne radnike. Prva dopuna odluke o povećanju kvota donesena je u lipnju, a ovo je već druga izmjena.

Osim za turizam i ugostiteljstvo na koje se odnosi najveće povećanje, u odnosu na početnu odluku s kraja prošle godine, kvote su povećane i za sektor građevinarstva, brodogradnje, prometa, poljoprivrede i šumarstva te prehrambene industrije. HOK podržava ovako brzu reakciju Vlade koja bi trebala barem privremeno ublažiti ozbiljan problem s nedostatkom stručnih radnika u obrtništvu i poduzetništvu.

Povećanje kvota HOK naime, smatra kratkoročnim rješenjem za ozbiljan problem koji s godinama raste, na što HOK kao institucija koja je najbolje upoznata s potrebama i problemima obrtništva, već niz godina ukazuje i taj svoj aktivni angažman će nastaviti i u budućnosti.

Najveće probleme s nedostatkom kvalificiranih radnika imaju sektori ugostiteljstva, građevinarstva i prometa kao i sektor trgovine, ali nažalost, problem se širi i na ostale djelatnosti. Sve su izraženije brojke koje ukazuju i na nedostatak majstora u preradi metala, obradi drveta, autostrukama te u raznim servisnim, instalaterskim i drugim uslužnim djelatnostima.

Ažurirano Srijeda, 08 Kolovoz 2018 12:59 Više...
 


Stranica 8 od 320

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 125