OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Obrtnička noć UO Krapine

E-mail Ispis PDF

Obrtnička noć Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj održana je u petak 3. svibnja 2019. u Đurmancu. Predsjednik Udruženja Vladimir Vidović ovom je prilikom istaknuo da ga veseli što je porastao broj obrtnika. - Smatram da svojim radom oplemenjujemo obrtništvo, ali i općenito društvo jer biti obrtnik je čast. Spajaju nas ujedno i zajednički problemi i svakodnevne prepreke. Veseli me što mogu reći da smo pri samom kraju uređenja naših novih prostora u Ulici Frana Galovića te bi se ove godine trebali preseliti u nove urede, gdje će biti više mogućnosti što se tiče raznih edukacija i seminara za naše članove, kao i drugih događanja – rekao je Vidović.

Zahvale na svemu što rade i čestitke uputili su zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko - zagorske županije, Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Davor Pleško te zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina.

Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2019 07:33 Više...
 

Prijavite se na 52. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2019., najvećem obrtničkom sajmu u široj regiji, koji će se održati od 10. do 15. rujna 2019. godine.

Ažurirano Petak, 17 Svibanj 2019 11:56 Više...
 

Nadzorne aktivnosti Porezne i carinske uprave

E-mail Ispis PDF

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 3. do 8. svibnja na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- H 49.32 – Taksi služba, - G 47.8  – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama i - S 96.02 –  Frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2019 07:34
 

Izmjene Kolektivnog ugovora za ugostiteljstvo

E-mail Ispis PDF

Kolektivni ugovor ugostiteljstva, sklopljen 27. ožujka 2018. godine izmijenjen je Dodatkom I (NN 28/2019) i tako izmijenjen je u primjeni od 1. travnja 2019. godine te je obavezan za potpisnike i sve njihove članove. Potpisnici su Sindikat turizma i usluga Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije sa strane radnika te Hrvatska udruga poslodavaca u ime svojih članova poslodavaca.

 

Izmjena se odnosi na povećanje najmanjih iznosa osnovne plaće za tipične poslove razvrstane u tri grupe:

GRUPA SLOŽENOSTI POSLOVA

TIPIČNI POSLOVI

Kol.ugovor (NN36/2018)

Dodatak I.* (NN28/2019)

I. JEDNOSTAVNI POSLOVI

Pokazuje osnovno znanje. Potrebne osnovne vještine za obavljanje jednostavnih rutinskih poslova.

npr. kao što su poslovi sobarice, nosača prtljage, i drugi slični poslovi

3.440,00 kn

3.750,00 kn

II. MANJE ZAHTJEVNI POSLOVI

Pokazuje i koristi osnovno znanje na određenom području, koristi vještine za obavljanje zadataka. Pomoću jednostavnih sredstava za rad obavlja manje složene poslove.

npr: kao što su poslovi pomoćnog konobara, pomoćnog kuhara, pomoćnog recepcionara, pomoćnog slastičara i drugi slični poslovi

3.900,00 kn

4.100,00 kn

III. ZAHTJEVNIJI POSLOVI

Primjenjuje znanje na određenom području, preuzima odgovornost za izvršenje zadataka uz ograničenu samostalnost u radu.

npr: kao što su poslovi konobara, kuhar, slastičara, recepcionara i drugi slični poslovi

4.700,00 kn

4.950,00 kn

*https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_03_28_601.html

Za sve obrtnike obavezan je Kolektivni ugovor ugostiteljstva (NN 36/2018) čija je primjena postala obvezna Odlukom o proširenju Kolektivnog ugovora o proširenju primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (NN 49/2018) i to počevši od 7. lipnja 2018. godine.

Postupak donošenja odluke o proširenju primjene Dodatka I je u tijeku. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava još nije donijelo odluku kojom bi primjenu proširilo na sve poslodavce u području ugostiteljstva. Hrvatska obrtnička komora na prijedlog proširenja se očitovala ukazujući da ona, a time niti obrtnici nisu bili uključeni u pregovaranje o novim iznosima osnovne plaće te ističući problem pronalaska radne snage i neizvjesnost s kojom se ugostitelji susreću početkom turističke sezone, ali sve ozbiljnije i tijekom cijele godine.

Ažurirano Petak, 17 Svibanj 2019 11:54
 

Dodijeljena priznanja Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Donjoj Stubici u petak, 26. travnja, 2019. godine obilježen je  Dan Krapinsko-zagorske županije.

Nakon polaganja vijenaca kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini i mise u župnoj crkvi u Donjoj Stubici održana je i svečana sjednica Županijske skupštine, koju je u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici otvorila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Brojne okupljene na svečanoj sjednici Županijske skupštine pozdravili su i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog  sabora Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te gradonačelnik Grada Donje Stubice Nikola Gospočić.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena su i ovogodišnja županijska priznanja, od kojih posebno ističemo kako je Plaketa za doprinos ugledu i promociji KZŽ u zemlji i svijetu dodijeljena i  predsjedniku Hrvatske obrtniče komore Dragutinu Ranogajcu, a Povelja Krapinsko-zagorske županije i OBRTU "JOSIP PLEŠKO" OBRADA METALA I TRGOVINA, vl. Davor Pleško.

Na obilježavanju Dana Krapinsko-zagorske županije i 25. obljetnici njezinog postojanja bili su i predsjednik Vlade demokratskog jedinstva Franjo Gregurić,  župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić,  saborski zastupnici  Robert PodolnjakMarija Puh i  Marko Vešligaj, zamjenici župana Jasna PetekAnđelko Ferek-Jambrek, potpredsjednik Županijske skupštine  Dragutin Ranogajec, ujedno predsjednik Hrvatske obrtničke komore, potpredsjednik HOK-a - predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško,  predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević, župnik iz Donje Stubice Ivan Brlečić, članice i članovi Županijske skupštine, gradonačelnici i načelnici, kao i brojni drugi gosti i uzvanici.

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 13:00
 


Stranica 7 od 352

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23