OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana 1. sjednica Ceha ugostitelja OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 14.11.2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije održana je 1. sjednica Ceha ugostitelja OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina. Na dužnost predsjednika Ceha ugostitelja OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovan je Ivan Đurkin Benkotić iz Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha  Marijan Jembrih iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha ugostitelja OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha ugostitelja OKKZŽ za 2019. godinu; Pripreme za 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 22 Studeni 2018 08:20
 

Izlagači OKKZŽ na ovogodišnjem 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnji 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 09. do 11. studenoga 2018. godine u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima. Sajam je ove godine okupio oko 230 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Zahvaljujući financijskoj potpori Krapinsko-zagorske županije, ispred OKKZŽ na ovogodišnjem sajmu izlagali su tradicijski i umjetnički obrti; Lončarija Androić, vl. Božek Androić , Peršaves 12E, Mače i PAN, obrt za izradu tradicijskih drvenih igrački vl. Ivica Mesar, Tugonica 148 c, Marija Bistrica.

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 09:21
 

Dodjeljeno 87 učeničkih stipendija

E-mail Ispis PDF

U subotu, 10. studenoga 2018. godine u Zaboku je održano svečano potpisivanje ugovora sa srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju.

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je dodijeljeno 87 učeničkih stipendija (koja iznosi 400 kuna mjesečno), odnosno  38 stipendija u kategoriji nadarenih, 36 stipendija po socijalnom kriteriju i 13 stipendija za deficitarna zanimanja. „Ovo su najbolja moguća ulaganja, koja će e sigurno višestruko vratiti. Uz stipendije koje smo danas dodijelili, naslijedili smo i njih 46 od prošlih godina, a za par tjedana očekuje se i dodjela studentskih stipendija. Procijenjujemo da ćemo ove godine imati više od 220 stipendija, ukupne vrijednosti oko milijun i 300.000 kuna.“ – rekao je župan Željko Kolar te još jednom naglasio da je njegov drugi mandat vezan prije svega za obrazovanje i zdravstvo. „Mislim da to dokazujemo iz dana u dan kroz sve aktivnosti poput projekata Lumen i Baltazar. Trenutno imamo preko 130 milijuna kuna investicija u školstvo, od čega samo u energetske obnove 75 milijuna kuna – neke su već u tijeku, a s nekima ćemo krenuti na proljeće“ – naglasio je župan Kolar.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je na samom početku pozdravila stipendiste i njihove roditelje okupljene u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. „Stipendije su samo jedan vid pomoći kojima Krapinsko-zagorska županija želi pomoći vašem školovanju. Želim Vam prije svega uspješnu školsku godinu, puno lijepih i veselih trenutaka u vašim školama te da se i ove godine sretnemo na mnogim natjecanjima, smotrama i susretima“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljenima se obratio i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško: „Obrtnička zanimanja definitivno imaju budućnost na području naše županije – vrlo su tražena te se nakon školovanja sa stipendijom praktički odmah nalazi i radno mjesto. Hvala Županiji na dobrom razmišljanju, hvala i svima koji sudjeluju u promociji obrtničkih i deficitarnih zanimanja učenicima osnovnih škola“ – rekao je predsjednik OK KZŽ Davor Pleško. Prisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek. „Čestitam Županiji koja je stavila naglasak na obrazovanje i mlade te potaknula i jedinice lokalne samouprave da čuine isto. Čestitam i učenicima – vi ste dokazali da se znanjem, zalaganjem i trudom može postići pravi uspjeh“, rekla je zamjenica gradonačelnika Đurek.. U dodjeli stipendija sudjelovao je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Ažurirano Četvrtak, 15 Studeni 2018 18:57
 

Spremni za prava potrošaća: besplatni treninzi za obrtnike u Zagrebu, Dubrovniku i Puli

E-mail Ispis PDF

Nakon održanih nacionalnih treninga u okviru europskog projekta Consumer Law Ready (Spremni za prava potrošača), pri kojima je 25 stručnjaka educirano iz pet osnovnih područja prava potrošača u digitalnom dobu, Hrvatska obrtnička komora, kao nacionalni partner projekta, nastavlja s projektnim aktivnostima i organizira besplatne lokalne treninge za obrtnike i druge male i srednje poduzetnike iz prava potrošača u digitalnom dobu.

“Spremni za prava potrošača" specijalizirani je program treninga koji se provodi istovremeno u svim državama članicama EU, osmišljen kako bi pomogao MSP-ovima pri razumijevanju i usklađivanju s najnovijim europskim potrošačkim zakonodavstvom u digitalnom dobu. Boljim razumijevanjem potrošačkog prava, MSP-ovi će izbjeći neugodne prigovore potrošača i skupe sudske postupke.

Trening će obuhvatiti pet ključnih područja potrošačkog prava

  1. Marketing i zahtjevi za predugovorno informiranje
  2. Pravo na povrat robe kod  ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostorija
  3. Prava potrošača i garancije kod robe s greškom
  4. Nepoštena trgovačka praksa i nepoštene ugovorne odredbe
  5. Alternativno  (ADR) i online (ODR) rješavanje sporova

Ažurirano Utorak, 13 Studeni 2018 09:01 Više...
 

COFFEE CHAT U DVORCU BRAČAK

E-mail Ispis PDF

U utorak, 06. studenog 2018. godine u dvorcu Bračak je održan Coffee Chat na temu "Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju – što nam treba na tržištu?"

Naglasak događanja bio je  na: mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za prekvalifikacije i usavršavanja, generalnim vještinama u obrazovanju važnim za svijet rada i poduzetništva, specifičnim vještinama koje je potrebno usvojiti prije pokretanja poslovanja - jesu li korisne edukacije/prekvalifikacije, edukaciji edukatora za rad s darovitim učenicima – koliko je važan sustavan pristup u edukaciji edukatora te uloga u prijenosu znanja i vještina edukatora na učenike – iskustva iz projekta LUMEN. Također, govorilo se i o tome kako pripremiti darovite učenike za sudjelovanje u sustavu rada – povezati s ulogom darovitih učenika u tvrtkama – da li poslodavci prepoznaju i kako vrednuju talentiranost i darovitost, da li se to i kako potiče i dalje razvija? Riječi je bilo i o uspostavi centara izvrsnosti te kako ih povezati s poslovnim svijetom. U panel raspravi sudjelovali su: zamjenica župana Krapinsko - zagorske županije Jasna Petek, Melita Horvat Peh, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vladimir Klapač iz SŠ Zlatar kao predstavnik koordinatora u projektu Lumen, Ana Mikulec, Alati Stuhne i predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Ivan Đurkin Benkotić, Restoran Sermage kao predstavnici poslodavaca, te Adam Jakov Deak iz Piramide znanja. Događanje je bilo sufinancirano sredstvima EU iz projekata ENTER i LUMEN.

Ažurirano Utorak, 13 Studeni 2018 08:40
 


Stranica 5 od 327

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15