OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Dodijeljene potpore članovima OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine, je održana dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu na natječaju Krapinsko-zagorske županije za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na  Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije, koji je bio otvoren od 9. travnja do 9. svibnja, javilo se 18 obrta kojima je ukupno dodijeljeno 76.936 kuna.

Ugovore su korisnicima uručili predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Radujem se da će ova sredstva, koja su prvi put osigurana 2005., biti dodijeljena i ove godine, no još me više veseli što će Zagorska razvojna agencija za sve natječaje za tradicionalne i umjetničke obrte bez naknade izrađivati projektnu dokumentaciju“ – istaknula je predsjednica Županijske skupštine i Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Vlasta Hubicki te poručila kako vjeruje da će društvo sazrijevajući shvatiti važnost čuvanja tradicije, kako bi se vještine tradicionalnih i umjetničkih obrta i dalje prenosile s koljena na koljeno.

Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek zahvalio je korisnicima potpora na svemu što rade za očuvanje zagorske tradicije te ih pozvao da se na ovaj natječaj jave i sljedeće godine; kao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško koji je na dodjeli potpora zahvalio rukovodstvu Županije i Županijskoj skupštini na čelu sa predsjednicom Vlastom Hubicki, ujedno predsjednicom Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta OKKZŽ.

Pravo na potporu ostvarili su:

Art dizajn vl. Tatjana Vidović

Izrada suvenira „Mikuš“ vl. Stjepan Mikuš

Kera-tims vl. Mladen Savić

Krojački salon „Beni“ vl. Damir Oborevčki

Lončarstvo Androić vl. Androić Božek

Medičarna Šćuric vl. Brankica Šćuric

Nesek-teraco keramika, završni radovi, betonski proizvodi vl. Mario Nesek

PAN obrt za izradu drvenih igračaka vl. Ivica Mesar

Postolar Josip Hršak

Postolarska radnja Šuco vl. Šulec Dragutin

Obrt za proizvodnju licitara vl. Mateja Lesičar

Salon vjenčanica Vesna vl. Vesna Leško

Suveniri i trgovina Slap vl. Vesna Osrečak

„Tamburica“ vl. Danijel Hajnić

Uraska radionica vl. Nadica Žučko

Vezenje amblema Nena vl. Edo Belošević

Zlatarna Vrančić vl. Hrvoj Vrančić

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2018 10:27
 

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine MUO Klanjec

E-mail Ispis PDF

Dana 14.06.2018. godine održana je 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 21 člana: Igor Jambrešić, Martin Horvatin, Nikola Ulama, Ivan Burić, Damir Šoban, Mario Harapin, Ivan Petrišić, Branimir Ricijaš, Kristijan Jambrešić, Dane Cindrić, Drago Preglej, Robert Šplajt, Ženko Berc, Marko Pogačić, Ivana Pondeljak, Slavko Petrinec, Željko Tkalec, Marko Iveković, Tomislav Greblički, Dejan Slovenec i Silvija Zagorec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Dragutin Ulama, vlasnik obrta ZAJEDNIČKA ZANATSKA RADNJA „DUNI“ ljevaonica obojenih metala. Obrt koji vodi sa bratom datira od  1965. godine, a Dragutin Ulama ga vodi od 1989. godine.

Dragutin Ulama je član Upravnog odbora MUO Klanjec od 2005., predsjednik Ceha za proizvodnju od 2010.,  potpredsjednik MUO Klanjec od 2015., a član je i Odbora za gospodarstvo pri OKKZŽ od 2006. godine.

Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Branimir Lovrečki i Kruno Krčelić.

Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Mladen Županić, Darko Novosel, Želimir Krištofić, Tomislav Greblički i Branko Greblički, te članovi po prijedlogu predsjednika: Kruno Krčelić, Lilijana Javorić-Ilić, Ivica Mlinarić i Danijel Kodrnja.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su : Damir Sporiš, Branimir Lovrečki i Željko Borošak..
Izabrana su i 2 predstavnika MUO Klanjec u Skupštinu OKKZŽ: Ivica Mlinarić i Branko Greblički.

Novoizabrani predsjednik Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec Dragutin Ulama je zahvalio svima na ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Dragutinu Ulami  na dužnosti predsjednika i ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine.

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2018 10:48
 

Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora usvojio amandman HOK - a

E-mail Ispis PDF

Amandmanom se uklanja ograničenje koje bi se svodilo samo na kruta goriva – dimnjačari će i dalje moći obavljati čišćenje i kontrolu svih uređaja za loženje neovisno o energentu

Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskoga sabora, na 20. sjednici održanoj 14. lipnja, raspravljao je o Konačnom prijedlogu zakona o komunalnom gospodarstvu.

Uz još neke amandmane, usvojen je i amandman Hrvatske obrtničke komore koji će biti predložen Hrvatskome saboru na donošenje kao dio Konačnog prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

U prvoj verziji zakona, predloženom odredbom uređaji koji rade na plin i zapaljive tekućine izbačeni su iz neovisnog nadzora dimnjačarske službe. Dimnjačarska služba je neovisan sustav kontrole svih dimnjaka i ložišta neovisno o energentu, u svrhu zaštite korisnika od požara, trovanja i eksplozija na određenom dimnjačarskom području. Hrvatski dimnjačari se kontinuirano usavršavaju  u skladu s najnovijim standardima u Europskoj uniji. Zbog svojih kompetencija, preventivnim djelovanjem dimnjačarske službe znatno utječu na smanjenje broja požara i trovanja uzrokovanih neispravnošću dimovodno-ložišnih sustava.

Usvajanjem ovog amandmana, omogućen je nastavak rada poslova dimnjačarske službe u istom opsegu, a korisnicima zajamčena sigurnost koju dimnjačarska služba pruža.

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:04
 

Besplatni seminar na temu GDPR-a u HOK-u

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ skreće pažnju članstvu da dana 18.06.2018. godine Hrvatska obrtnička komora planira još jedan besplatni seminar o GDPR-u u terminu od 10 do 15.30 sati u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Seminar je namijenjen  obrtnicima i djelatnicima komorskog sustava .

Molim vas da prijave za sudjelovanje uputite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 15.06.2018. do 15 sati.

Ažurirano Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:21
 

OKKZŽ poziva članove na prijavu za 100 % Zagorsko u Rijeci

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) skreće pažnju zainteresiranim članovima na informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Javni poziv kojim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, da se prijave za 5. Sajamsku izložbu „100% ZAGORSKO U RIJECI “ za termin 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine.

Zainteresirani članovi OKKZŽ svoje prijave za sudjelovanje na ovoj atraktivnoj i dobro posjećenoj sajamskoj izložbi, dužni su dostaviti najkasnije do 29. lipnja 2018. godine. Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje.

Prijave se dostavljaju putem pošte ili neposredno u pisarnicu na adresu:

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu

Magistratska 1, 49000 Krapina.

Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Magistratska 1, gđa. Ivanka Kuščar pozivom na broj telefona 049/329-084 ili putem maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijavnice za sudjelovanje dostupne su na online poveznici http://www.kzz.hr/poziv-100-posto-zagorsko-rijeka-2018 .

Ažurirano Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 07:04
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 308

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51