OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Održana 2. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 20. studenog 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 2. sjednica  Ceha trgovine OKKZŽ na kojoj su prisustvovali predsjednica Ceha Sanja Horvat UO Krapinske Toplice, potpredsjednik Robert Horvat UO Krapina, Marijo Micak UO Stubica, Mladen Županić MUO Klanjec, Davorka Hohnjec UO Pregrada, Zdenka Meštrović UO Bedekovčina, Mario Mak UO Zabok i Smiljana Krajnik UO Zlatar. Na sjednici je verificiran Zapisnik sa 1. sjednice Ceha trgovine te je prihvaćen jednoglasno Program rada Ceha za trgovinu OKKZŽ za 2020. godinu.

Bila je ovo prigoda da se raspravi mnogobrojna problematika malih trgovaca u Krapinsko-zagorskoj županiji okruženih  velikim trgovačkim kućama te da se u konstruktivnoj raspravi vezanoj za Program rada Ceha trgovine OKKZŽ definiraju i neke konkretne aktivnosti vezane za trgovačku djelatnost.

Nastavno navedenom, članovi Ceha trgovine predložili su početkom 2020. godine održavanje Seminara na temu „ZAŠTITA NA RADU I ZBRINJAVANJE OTPADA U OBRTNIŠTVU“.

Osobito je pozdravljena organizacija od stane OKKZŽ,  besplatnog seminara za članstvo koji je održan sa Đurđicom Mostarčić dana 8. veljače 2019. u Zaboku  na temu " Financijski segmenti u obrtništvu " te je predloženo da OKKZŽ ponovi  ovaj seminar s aktualnom tematikom i u 2020. godini.

Nakon održavanja predloženog seminara vezanog za zaštitu na radu i zbrinjavanje otpada dogovoreno je sazivanje 3. sjednice Ceha u svezi pokretanja novih vezanih aktivnosti koje bi olakšale poslovanje, vezano uz predmetni seminar, u obrtništvu.

Sukladno iskustvima svih prisutnih članova Ceha trgovine konstatirana je činjenica kako su trgovačka i ugostiteljska djelatnost one koje zasigurno u odnosu na ostale djelatnosti, imaju godišnje najveći broj nadzornih aktivnosti od strane raznih inspekcijskih predstavnika te se i dalje apelira na preventivno djelovanje istih a ne represivno, kao i smanjenje godišnjeg broja provođenja istih u navedenim djelatnostima.

Pozdravlja se inicijativa HOK-a vezana uz sprečavanje reklamiranja i prodaje asortimana cvijeća putem internetskih stranica  i društvenih mreža od strane neregistriranih osoba, budući se svi obrtnici trgovačke djelatnost susreću upravo s ovom problematikom i ista je, jedna od gorućih, uzimajući u obzir identične probleme s mogućnošću kupnje svih osoba u trgovačkim lancima. Ovom prigodom je istaknuta za primjer kupnja (uz posuđenu karticu ili dodijeljenu karticu pravnim osobama koje nemaju uopće registriranu trgovačku djelatnost i sl.) u METRO-u, budući u RH nema obveze provođenje nabave robe u METRO-u, kroz knjigovodstvo, a čime se polako ali sigurno uništava maloprodaja u RH. Ujedno je ovom prigodom  pozdravljena aktivnost Udruženja obrtnika OKKZŽ vezanih za suradnju s Državnim zavodom za mjeriteljstvo RH a u svezi izvršavanja obveza obrtnika trgovačke djelatnosti.

Sjednica Ceha trgovine OKKZŽ pod vodstvom predsjednice Ceha trgovine OKKZŽ Sanje Horvat zaključena je uz konstataciju kao se obrtnici trgovačke djelatnosti nadaju trenutku kad će se i toj djelatnosti omogućiti sudjelovanje u Javnim pozivima resornog Ministarstva uz sufinanciranje ciljanih aktivnosti, kojima će se osigurati opstanak malih i sve malobrojnijih trgovaca u RH, pritom se očekuje da će se poseban osvrt dati obrtima trgovačke djelatnosti u nasljeđu koji unatoč sve većim problemima ipak uspijevaju očuvati trgovačku tradiciju obrta s generacije na generaciju.

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 20:50
 

Besplatne radionice na temu: Upravljanje financijama mog poduzeća

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. u sklopu projekta PODRŽI, organizira besplatne radionice na temu: Upravljanje financijama mog poduzeća, koje će se održati:

 • 25., 26. i 27. studenog 2019. godine od 15:00 do 20:00h u Energetskom centru Bračak u Zaboku.

Više o radionicama možete pročitati u letku u prilogu, a prijaviti se možete putem linka: https://poduzetnickicentar-kzz.hr/ ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 14:57
 

Odbor za društvene djelatnosti OKKZŽ održao svoju 3. sjednicu

E-mail Ispis PDF

Dana 19. studenoga 2019. u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ Mario Petek i ostali članovi Odbora, potpredsjednik Ivan Štahan UO Zlatar, Vjekoslav Filipaj UOO Krapinske Toplice, Davorka Hohnjec UO Pregrada i Sanja Lež UO Stubica  održali su svoju 3. sjednicu.  Na sjednici je verificiran Zapisnik s 2 sjednice Odbora, prihvaćen je jednoglasno Programa rada Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ za 2020. godinu te se vodila konstruktivna rasprava svih prisutnih u svezi potrebnih priprema za SPORTSKE SUSRETE OBRTNIKA KZŽ kao i za OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE HOK-a u narednoj 2020. godini. Bila je ovo prigoda da se istakne zahvala Udruženju obrtnika Bedekovčina na odličnom domaćinstvu ovogodišnjih 17. Sportskih susreta obrtnika KZŽ, te su s posebnom pozornošću istaknuti odlični sportski  ukupni rezultati kao i rezultati po sportskim disciplinama OKKZŽ postignuti na ovogodišnjim OSI-ima.  Zaključno predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Mario Petek uputio je zahvalu ovogodišnjim sponzorima OSI: 1. OBRT " JOSIP PLEŠKO " obrada metala i trgovina, VL. DAVOR PLEŠKO, Gubaševo 2 a, Zabok, 2. OBRT Zajednička zanatska radnja " DUNI " ljevaonica obojenih metala, VL. DRAGUTIN I NIKOLA ULAMA, Josipa Broza 50, Kumrovec, 3. ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu, VL. MIRO ČARŽAVEC, Dubrovčan 177 B, Veliko Trgovišće i 4. OBRT ZA AUTOPRIJEVOZ, VL. ŽELJKO HANŽEK, Selnica 165, Marija Bistrica.

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 12:38
 

Održana 3. sjednica Ceha frizera OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 18. studenoga 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 3. sjednica Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na čelu s predsjednicom Višnjom Loparić UO Zlatar i ostalim članicama Ceha Liljana Cvrtila UO Krapina, Diana Tepeš UO Pregrada, Jadranka Grozaj UO Krapinske Toplice i Sanja Lež UO Stubica. Na sjednici je verificiran Zapisnik s 2. sjednice Ceha frizera OKKZŽ te je jednoglasno usvojen Program rada Ceha frizera OKKZŽ za 2020. godinu. Bila je ovo prilika da predsjednica Ceha Višnja Loparić i prisutne članice daju kratki osvrt na osobito uspješan ovogodišnji strukovni posjet sajmu DODIR PARIZA u Beogradu koji je OKKZŽ organizirala dana 13. i 14. listopada 2019. godine zahvaljujući sredstvima KZŽ.

Ispred OKKZŽ upućena je zahvala svim vlasnicama frizerskih i kozmetičarskih salona koje su prezentirale frizersku i kozmetičarsku struku i pružale besplatne usluge posjetiteljima na ovogodišnjem 27. Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini: Frizerski salon za žene i muškarce, vlasnice Višnje Loparić iz Lobora, Frizerski salon  " Diana ", vlasnice Diane Tepeš iz Huma na Sutli, Salon ljepote "Viva", vlasnice Dubravke Mišak Skočaj iz Svetog Križa Začretja, " Ščukanec " frizerski obrt, vl. Renate Šćukanec Hopinski iz Velikog Trgovišća, Exlusive salon ljepote, vlasnice Marije Vinković iz Marije Bistrice i D STUDIO obrt za njegu i održavanje tijela, vlasnice Danijele Kruhak iz Marije Bistrice.

Nastavno hvalevrijednoj humanitarnoj akciji "Osmjeh na licu" koju su provele članice frizerske djelatnosti Udruženja obrtnika Zlatar za korisnike Doma za odrasle osobe LOBOR-grad, predsjednica Ceha frizera OKKZŽ Višnja Loparić je predložila da se za potrebe opremanja frizerskog prostora istoimenog doma u Loboru uključe i sve obrtnice frizerske i kozmetičarske djelatnosti OKKZŽ, organizacijom prigodnog ADVENTSKOG BALA, o čemu će se još u narednom razdoblju raspravljati te će svi biti informirani po utvrđivanju svih potrebnih detalja o istom.

Ažurirano Srijeda, 20 Studeni 2019 12:35
 

Studijska posjeta Poduzetničkog kluba žena KZŽ

E-mail Ispis PDF

U subotu, 16. studenog 2019., LAG Zagorje-Sutla uz suradnju Poduzetničkog kluba žena Kzž, a uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije u okviru projekta MREŽA^3 - „Mogućnosti Razvoja Emancipacije ŽenA na treću“ organizirali su Studijsku posjetu Udruzi Žene za otok Krk i LAG-u Kvarnerski otoci.  Aktivnost je organizirana u svrhu širenja kontakata i otvaranja tržišta. Na samom dolasku riječi dobrodošlice uputile su voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci – Maja Kirinčić i Jovana Čutu u ime Udruge Žene za otok -Krk. Program druženja započeo je neformalno uz degustaciju otočkih specijaliteta, a nastavio se radno u prostoru kina Krk. Prisutne poduzetnice sa Mrežom poduzetnica LAGa Zagorje- Sutla upoznala je voditeljica ureda, Tajana Broz. O stanju ženskog poduzetništva u KZŽ i o osnivanju Poduzetničkog kluba žena KZŽ govorila je Snježana Leljak. O svojim iskustvima u poslovanju i počecima rada, pričale su poduzetnice i iz Zagorja i iz Krka, a dogovorene su i daljnje suradnje. Svima su nam isti ciljevi, pa smo radosne što možemo zajednički djelovati i nastaviti se umrežavati jer je to jedan  od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime. Zajedno smo snažnije, razmjenjujemo iskustva i educiramo se, međusobno se informiramo i svojim aktivnostima malo po malo mijenjamo percepciju u društvu.  (SL)

Ažurirano Utorak, 19 Studeni 2019 14:09
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 368

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4